Zó maak je een mancave

Ben je toe aan een eigen plek in huis? Een plek waar je kan gamen, tv kan kijken, herrie kan maken en vrienden kan uitnodigen? Wat dacht je van een mancave? Zo maak je ‘m!

Zó maak je een mancave

1. Bepaal de plek

Het heet natuurlijk ‘mancave’, maar je hoeft er echt geen grot voor te hebben. Wel moet je een vrije ruimte hebben, waar je je mancave kan gaan bouwen. Denk aan je garage, de kelder, op zolder of een andere lege kamer die nergens anders voor gebruikt hoeft te worden. Geen lege ruimte in huis? Bouw dan een schuurtje in je tuin. Dit is sowieso de beste optie als je met een vrouw in huis woont. Zij zal er namelijk niet om staan te springen dat je een van jullie kamers omtovert tot mancave. Krijg jij een eigen kamer? Dan wil zij er ook een! En voor je het weet sta je een inloopkast te maken, in plaats van je mancave.

 

2. Maak de ruimte geluidsdicht

Ook dit is een tip om de goede vrede te bewaren. Je wil namelijk niet je vriendin of buurman ’s nachts voor je deur hebben staan. Isoleer daarom je muren met isolatiematerialen. Alle materialen hiervoor kan je bestellen op de site van Bouwbestel.

 

3. Verf de boel

Of je je mancave nou helemaal zwart of juist een felle kleur wil verven, of liever voor een behangetje gaat: doen! Dit bepaalt de look van je kamer. Zo wordt je mancave echt ‘jouw ding’. Ligt er nog geen goede vloer in de ruimte? Leg er dan een mooie parketvloer in.

 

4. Zorg voor de aankleding

Hang ten eerste gordijnen op. Privacy is heel belangrijk, bij een mancave. Je wil namelijk kunnen doen wat jij wil. Maar denk ook aan verlichting. De meeste mancaves zijn donkere hokken, maar íéts zien is wel handig.

 

5. Spullen!

Wij raden je tenminste deze spullen aan: een koelkast met bier, een flatscreen, comfortabele stoelen en banken en tafels. Maar denk ook aan dingen als: een dartboard, een pooltafel, een bar inclusief je drankverzameling, een computer, een surround sound system, spelcomputers met games, muziekinstrumenten, fitnesstoestellen, een flipperkast en gadgets. Hoe gekker, hoe beter!