Aphex Twin verrast met nieuwe EP

Als Aphex Twin uit het niets nieuwe muziek online slingert, gaan we sowieso luisteren. En ook al telt de EP maar 4 nummers: het is weer ouderwets genieten.

Aphex Twin gooit ineens nieuwe plaat online

Richard David James

Richard David James, beter bekend als Aphex Twin, is al sinds begin jaren 90 niet meer weg te denken uit de hedendaagse elektronische muziek. Zijn EP's (en bijbehorende titelnummers) Come to Daddy en Windowlicker hebben de grondslag gelegd voor de opkomst van IDM: 'Intelligent Dance Music'.

De Britse muzikant en producer heeft al vaker duidelijk gemaakt een brede muzieksmaak te hebben, en daardoor weten we nooit precies wat we kunnen verwachten. Dat houdt het spannend. Wordt het een plaat vol analoge synthesizers, harde beats of melodische soundscapes? Bij Aphex Twin weet je het nooit.

Peel Sessions 2

Aphex Twin brengt vandaag met zijn EP Peels Sessions 2 precies dat: veelzijdigheid. Ter ere van het 30-jarig bestaan van WARP, het label waar hij al jaren mee samenwerkt, is de EP een verzameling werk uit eerdere Peel sessions dat nooit uitgebracht is. Vorige week konden we al genieten van de eerste track: Slo Bird Whistle. Nu zijn daar nog drie tracks aan toegevoegd. En ze bieden je allemaal iets anders. Uber-relaxte synth tegenover een hyped minimal beat en een tikje humor. Benieuwd? Beluister ze hier zelf.