Waar moet ondergoed voor heren aan voldoen?

Ondergoed is een van de belangrijkste kledingstukken die je draagt. Het is niet alleen het kledingstuk dat je als eerste aantrekt en als laatste uittrekt, het heeft ook nog eens de hele dag contact met je huid. Daarom is het belangrijk om goed ondergoed te dragen. Tegenwoordig is ondergoed niet alleen maar functioneel meer, maar is het ook een echt mode-item geworden. In dit artikel kijken we waar goed ondergoed voor heren aan moet voldoen. 

Waar moet ondergoed voor heren aan voldoen?

Wat is belangrijk?

Het is niet makkelijk om te bepalen waar goed ondergoed aan moet voldoen. Smaken verschillen en er zijn verschillende modellen en soorten ondergoed. Kortweg kun je wel zeggen dat goed ondergoed de hele dag lekker moet zitten en een comfortabel gevoel moet geven. Het materiaal moet van goede kwaliteit zijn, makkelijk te wassen zijn en het moet lang mee gaan. Daarnaast is het ook leuk als het ondergoed er goed uitziet en je lichaam mooi doet uitkomen, want het oog wil natuurlijk ook wat.

Wat vinden vrouwen belangrijk?

Onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste vrouwen hun man graag in een strakke boxershort zien. Een strakke boxershort kleedt mooi af, laat weinig te raden over, bedekt niet te veel en niet te weinig. Vrouwen kiezen het liefst voor een zwarte, donkergroene of blauwe kleur. Het zal je dus niet verbazen dat ook vrouwen voor een deel de trend uitmaken.

Welke soorten ondergoed zijn er?

Het zal je niet verbazen dat er veel verschillende soorten ondergoed zijn. Iedere man heeft weer zijn eigen voorkeur. De ene soort is dus niet beter dan de andere. Het is helemaal afhankelijk van je voorkeur.

Herenslips

De slip wordt ook wel gezien als de traditionele onderbroek. De oudste in zijn soort. Er is niets mis met het dragen van slips, zolang je hierin prettig voelt. Het is wel belangrijk dat je de juiste maat draagt. Een te strakke slip kan knellen en kan zorgen van oververhitting van de testikels. Dit is niet goed voor de zaadproductie.

Ruime boxershort

De ruime boxershort zit los om het lichaam en zorgt voor verkoeling. Veel mannen vinden de ruime boxershort erg comfortabel en lekker zitten.

Strakke boxershort

Strakke boxershorts heren zijn ook een favoriet van veel mannen. De boxershort zit strak om de benen en is daarmee goed te combineren met een jeans. Let wel op dat er genoeg ruimte is voor de testikels. Deze mogen niet worden platgedrukt in een strakke boxer.

Trunks

Een trunk is een strakke boxer met korte pijpjes. Zowel strakke boxers als trunks geven veel ondersteuning. Tijdens het sporten is het bijvoorbeeld fijn als de pijpjes niet omhoog kruipen. Daarom wordt een trunk veel gedragen bij het sporten.

Van functioneel naar mode-item

Ondergoed wordt al duizenden jaren gedragen. De allereerste onderbroek dateert van 3000 v. Chr. en was een leren lendendoek. In de middeleeuwen droegen mannen een losse broek. Dit was de voorloper van de onderbroek die we tegenwoordig kennen. De eerste echte herenslip en wijde boxershort dateren van 1925. In dit jaar werd ook het elastiek uitgevonden. Pas in 1990 werden strakke boxershorts een trend.

Het beste materiaal voor ondergoed

Het is belangrijk dat het materiaal voor ondergoed ademt en zacht is. Het mag natuurlijk ook niet te duur zijn. Katoen is een veelgebruikt materiaal voor herenondergoed. Het materiaal is ademend, het absorbeert goed en het is betaalbaar. Een voorbeeld hiervan is Mellowood. Deze stof bestaat voor een deel uit biologisch katoen, elastaan en grondstoffen van natuurlijke vezels. De stof is zacht, ventileert, is antibacterieel en krimpt nauwelijks.

Ook nylon wordt veel gebruikt. Deze synthetische stof zorgt voor een goede pasvorm en droogt snel. De stof is favoriet bij veel sporters. Bamboe wordt ook gebruikt voor ondergoed. Het is een zachte en comfortabele stof die erg goed ademt. Daarnaast neemt de stof veel vocht op. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat dit materiaal steeds populairder wordt. Polyester wordt ook veel gebruikt. Het is een dunne, ademende stof die een goede ondersteuning geeft.

Waar kun je het beste herenondergoed kopen?

Onderbroeken kun je natuurlijk in de winkel kopen, maar je kunt ze ook online bestellen. Dit gaat snel, in de meeste gevallen heb je je boxershorts binnen een dag binnen. De meeste online webshops voor boxershorts hebben handige maattabellen. Zo kun je ook online de juiste maat vinden en jouw favoriete boxershorts snel in de juiste maat bestellen.

Style
  • Unsplash