You love it, or you hate it: alles over daten

Daten: de een houdt ervan, de ander vindt het verschrikkelijk.

You love it, or you hate it: alles over daten

Welkom in de wondere wereld van daten. Of je nu op zoek bent naar een relatie of gewoon een leuke avond of spannende nacht, daaraan vooraf gaat meestal een date en dus ook de zoektocht naar een date. Tegenwoordig is de datingwereld voor veel mannen en natuurlijk vrouwen nogal overweldigend. Met één klik of swipe ben je van de kaart geveegd. Als je dan eenmaal contact hebt gemaakt, waar heb je het dan over, om nog maar te zwijgen over het feit dat je vervolgens in het echt moet gaan afspreken. Kortom; daten kan behoorlijk spannend zijn.

Online daten

Het lijkt bijna de norm te worden: je date online ontmoeten, op wat voor manier dan ook. Of dat nu via Tinder of een andere app is, of bijvoorbeeld een datingsite. In alle gevallen moet je bepalen of je met iemand op date wilt, zonder dat je diegene hebt gezien of in het echt hebt gesproken. Voor de één kan dit juist een uitkomst zijn omdat je online meer durft te zeggen, voor de ander is het juist extra ongemakkelijk of maakt het je meer onzeker. De datingwereld is razendsnel en dat is niet voor iedereen weggelegd. Ben je op zoek naar een meer serieuze relatie? Dan is een app zoals Tinder wellicht niet het meest geschikt voor jou, maar ook daar kun je de liefde van je leven vinden. Je zult zeker niet de eerste zijn. Toch kun je ook eens een datingsite proberen, waarbij je wordt gematcht op basis van de wetenschap of zou je eens speed-dating kunnen proberen.

Meer zelfvertrouwen om te daten

Wil je wel eens iets anders dan iemand online ontmoeten of via een datingapp? Ook iemand op straat op in de kroeg aanspreken kan natuurlijk nog steeds. Je kunt ook iemand leren kennen via vrienden, of ineens anders tegen je collega aan gaan kijken. In dat geval vindt het eerste contact niet online plaats, maar in het echt. En dat kan nog wel eens veel spannender zijn. Je kunt je niet beter voordoen dan dat je bent. Je potentiële date ziet direct hoe jij eruit ziet en hoe je je gedraagt. Hoe je ook aan je date komt, een flinke dosis zelfvertrouwen is hierbij niet geheel onbelangrijk. Je date vindt het namelijk aantrekkelijk als jij de leiding neemt. Dat is best lastig wanneer je dat zelfvertrouwen niet hebt en misschien denkt dat je dat nooit gaat krijgen ‘omdat je zo van nature nou eenmaal niet zo bent’. Wanneer je niet onder die gelukkigen valt die van nature dat zelfvertrouwen heeft, wees niet bang. Zelfs dat is aan te leren en te trainen. Dit kun je zelfs leren door middel van een speciale cursus, bijvoorbeeld via Attraction Gym. En dan gaat het dus niet alleen om jouw kwaliteiten, maar hoe je die kwaliteiten inzet. Kijk voor meer datingtips op AttractionGym.nl.

Zelfvertrouwen is belangrijk, maar geen garantie voor succes

De leiding nemen, veel complimenten geven en je date laten zien wat je waard bent, je kunt het allemaal bereiken door je zelfvertrouwen te vergroten. Maar daarmee ben je er natuurlijk nog niet en het is geen garantie op succes. Zelfvertrouwen wordt absoluut gezien als aantrekkelijk, zeker in het begin. Maar uiteindelijk mag je ook je kwetsbare kant laten zien, dat is namelijk ook onderdeel van de aantrekkingskracht. Een man die zich kwetsbaar durft op te stellen wordt door vrouwen alleen maar gewaardeerd.

Wat ga je doen?

Stel je voor dat je op je eerste date een hapje gaat eten of een drankje gaat doen in de kroeg. Klinkt als een prima idee voor een eerste afspraak. Maar de kans is ook aanwezig dat je tijdens het eten naar de grond zit te staren omdat je niet weet wat je moet zeggen en je zenuwen de overhand nemen. Zeker wanneer je nog werkt aan je zelfvertrouwen is het een uitstekend idee om tijdens de eerste (of tweede, derde enzovoort) date iets te gaan ondernemen, ga iets doen. Omdat je ook met een activiteit bezig bent, is het minder erg wanneer er zo af en toe niet gesproken wordt en bovendien leer je elkaar zo direct op een andere manier kennen. Denk bijvoorbeeld eens aan een escape room, bowlen, lasergamen. Noem maar op, er zijn ontzettend veel leuke activiteiten te bedenken. Je date zal het bovendien extra waarderen dat je er goed over hebt nagedacht en het voortouw hebt genomen in deze beslissing.

Knowhow
  • Unsplash