Hoe voorkom je een saai seksleven?

Iedereen kijkt op een andere manier naar zijn leven. Sommige vinden seks een van de belangrijkste zaken in het leven, terwijl andere mensen hier minder waarde aan hechten. Ongeacht in hoeverre je hier waarde aan hecht, kan seks van grote meerwaarde voor je leven zijn.

Hoe voorkom je een saai seksleven?

Goede seks leidt tot meer zelfvertrouwen, een beter zelfbeeld en ook een gelukkiger gevoel. Als je je partner ziet genieten, doet dit je uiteraard ook een hoop goed. Ervaar je echter op dit moment weinig plezier aan de seks? En durf je zelfs te stellen dat je een saai seksleven hebt? Dan is het van belang om hier zo snel mogelijk iets aan te doen.

Om een saai seksleven te voorkomen, is het sowieso van belang dat jij en je partner op dezelfde lijn zitten. Maak daarom bespreekbaar welke problemen je ervaart. Maak ook bespreekbaar wat je wensen zijn en wat je fantasieën zijn. Op die manier kun je potentiële problemen voorkomen. Dat doe je ook met onderstaande tips.

Probeer nieuwe dingen in bed uit

Het kan nooit kwaad om nieuwe dingen in bed uit te proberen. Je kunt hierbij denken aan het uitproberen van nieuwe manieren van seks, zoals BDSM bondage. Dit is een voorbeeld van een uniek seksspel waarmee de seks alles behalve saai wordt.

Daarnaast kun je andere standjes in bed uitproberen. Door met de standjes te variëren, kun je enige vorm van sleur op voorhand voorkomen. Het houdt je bovendien fit, lenig en gelukkig wanneer jullie allerlei nieuwe dingen uitproberen.

Hierbij komt het wel op communicatie aan. Wil je bijvoorbeeld een ander standje of een seksspeeltjes zoals een vibrator of masturbator uitproberen? Maak dit bespreekbaar met je partner. Door hier open en eerlijk over te zijn, is het des te meer mogelijk om nieuwe dingen uit te proberen.

Verras je partner

Hoe komt het dat je seksleven op dit moment saai is? Of wil je juist graag voorkomen dat je seksleven in de nabije toekomst saai wordt? In beide gevallen is het aan te raden om je partner te verrassen. Veel mensen geven aan dat ze niet gek zijn op verrassingen, maar daar is vaak niks van waar. Iedereen vindt het namelijk leuk om door hun geliefde verrast te worden.

Je partner verrassen kun je op tal van manieren doen. Je kunt je partner bijvoorbeeld een erotische massage geven. Ook is het een aanrader om je partner eens een nachtje mee weg te nemen. Op andere plekken wordt de liefde bedrijven vaak intenser beleefd.

Besteed tijd aan en met elkaar

De manier waarop jullie relatie aanvoelt, is bepalend voor jullie seksleven. Voelt het aan alsof de relatie in de sleur komt? Dan geldt dit waarschijnlijk ook voor jullie seksleven. Besteed daarom veel tijd aan en met elkaar. Leg bijvoorbeeld jullie smartphone weg of hou één avond in de week vast voor elkaar vrij.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.

Women
  • Ketut Subiyanto (Pexels)