Kan je afvallen dankzij deze cannabisvariant?

De vreetkick die soms genadeloos inkickt na het blowen kan ervoor zorgen dat je je dieet even volledig links laat liggen...

De vreetkick die soms genadeloos inkickt na het blowen kan ervoor zorgen dat je je dieet even volledig links laat liggen. Mocht je fanatiek sporten of bezig zijn met het verliezen van die extra kilo's rond je buik vlak voor de zomer dan kan een jointje toch even roet in het eten gooien. Voor velen blijft het echter: hoe meer je blowt, hoe lekkerder ongezond eten is. Ja, je staat vast ook met regelmaat je dieet te vergeten in de rij van de lokale shoarmaboer nadat je vijftien pils in het cafe om de hoek naar binnen heb zitten werken, maar wanneer het op wiet aankomt lijkt er een oplossing te komen.

Lees ook: Snuiven en likken: sex onder invloed van drugs

Naar verluidt zijn er mensen die wel rond de twintig kilo kwijt zijn geraakt dankzij een zeldzame wietsoort. Sommige soorten cannabis zouden namelijk de stof Tetrahydrocannabivarin (ook wel THCv) bevatten. Hoewel het woord een mond vol is zorgt het stofje ervoor dat je juist helemaal niets in je mond doet, na het blowen krijg je namelijk niet alleen geen vreetkick, het onderdrukt ook nog eens je hongergevoelens.

Indien je niet wil blowen dan kan je net zo goed een olijfolie maken waarin de THCv verwerkt wordt. Dit maak je met gemak thuis zelf. Het enige wat je vervolgens hoeft te doen is de olie aan een gerecht toe te voegen en je vergeet het woord voedsel voor de rest van de dag. Volgens Chef Jeff, die een boek geschreven heeft over koken met cannabis, zijn er zo veel verschillende soorten cannabis die we nog kunnen bestuderen en zodra we erachter komen wat voor effect ze hebben dan kunnen we ze inzetten op allerlei manieren waarvan je het niet zou verwachten. Eerder claimde een bedrijf ook een wietsoort te hebben waarvan vrouwen makkelijker klaar kunnen komen.

In de VS bestaat nu al het concept ''diet weed'' wat volgens sommigen de ''next big thing'' kan worden in marihuana-land. Er zijn zelfs al pornosterren geweest die aangaven dat ze deze cannabis roken omdat ze dan zowel kunnen ontspannen als zich aan de lijn kunnen houden. Als dat geen goed nieuws is.

Bron: Playboy.com