Het is bewezen: Mannen overdrijven graag en dit is hoeveel we gemiddeld liegen over penislengte

Die kerel in de kroeg die beweert dat-ie een ware tuinslang in zijn broek heeft mag je dus met een flinke korrel zout nemen.

penislengte

Een beetje creatieve vrijheid wanneer het gaat over seksuele prestaties juichen we zeker toe maar uit onderzoek blijkt dat mannen het wel héél ruim nemen als het gaat om penislengte. Of je nu klein geschapen bent, groot of juist medium bent bedeeld; mannen overdrijven over de lengte van hun penis. En dat kan behoorlijk uit de hand lopen. Het onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Psychology, stelt dat een man zijn penis vaak zomaar twee centimeter langer maakt. Sommige mannen in het onderzoek beweerden zelfs vleesbestek van meer dan 35 cm mee te dragen. Dat kan toch flink teleurstellen als de kleren dan eindelijk uit gaan.

Minder geld, meer penis?

De onderzoekers bekeken niet alleen in hoeverre mannen overdrijven met betrekking tot de lengte van hun jongeheer, ze wilden ook bekijken of een beloning in de vorm van geld deze resultaten beïnvloedde. Hoe pak je dat aan? Blijkbaar hoef je alleen maar in gesprek te gaan met een stel kerels. Geef ze wat geld, vraag ze naar hun penis en ze delen maar al te graag. Alleen kwamen die antwoorden wel behoorlijk stelselmatig allemaal ver boven de gemiddelde lengte uit. En we zijn graag goedgelovig maar meer dan 200 mannen die allemaal een penis langer hebben dan gemiddeld? Dat vinden we dan weer iets moeilijker te geloven. Daar kwam nog bij dat de mannen die een vergoeding van maar vijf euro kregen de neiging hadden om te beweren dat ze een recordbrekende pretstok hadden van maar liefst 35 cm of langer. Tuurlijk, heren.

Rustig maar

Waarom voelen we toch die behoefte om te liegen over het gereedschap achter onze gulp? Volgens onderzoek komt dit omdat mannen de grootte van hun penis associëren met, surprise, mannelijkheid. Mannen liegen over lengte om hun mannelijkheid extra te benadrukken. Maar de moderne man weet tegenwoordig toch ook wel dat mannelijkheid niets te maken heeft met wat we doen, laten of de lengte van de knuppel tussen onze benen? We kunnen dit bij Playboy niet vaak genoeg zeggen: voel je je een man? Dan is dat je bewijs van mannelijkheid. Die twee centimeter meer of minder gaat daar niets aan veranderen.

Knowhow
  • Clint.be
  • Adobe Stock