Zo breng je je tuin geheel in kerstsferen!

Wil jij ook een over de top-kersthuis?

kerst

De feestdagen staan voor de deur en het is tijd om je tuin om te toveren tot een magische kerstwereld. Of je nu een grote tuin hebt of een bescheiden balkon, er zijn talloze manieren om je tuin of buitenruimte in kerstsfeer te brengen. In dit artikel delen we een aantal creatieve ideeën met je om je tuin om te toveren tot een prachtige plek tijdens de kerstperiode.

Kerstverlichting

Een van de gemakkelijkste manieren om een feestelijke sfeer te creëren, is met verlichting. Daarom mag kerstverlichting natuurlijk niet ontbreken in je tuin in de kerstperiode. Hang warme, zachte kerstverlichting in de bomen en struiken in je tuin. Voeg daarnaast kaarsen toe op tafels en langs de paden. LED-kaarsen zijn een veilige en duurzame optie die de charme van echte kaarsen behouden zonder brandgevaar. Sommige LED-kaarsen zijn nauwelijks van echt te onderscheiden.

Kerstdecoraties

Versier je tuin met kerstdecoraties zoals kerstballen, slingers en kerststerren. Plaats de decoraties strategisch in je tuin, bijvoorbeeld aan de rand van de bloemperken of rondom de deur. Ook aan de gevel kun je kerstversieringen ophangen. Kies voor kleuren die passen bij de natuurlijke elementen in je tuin, zoals rood, groen en goud, voor een harmonieuze uitstraling.

Een kerstboom in de tuin

Waarom zou je je kerstboom alleen binnenzetten? Kies een geschikte plek in je tuin en zet daar een kleine kerstboom neer. Versier deze boom met lichtjes, kerstballen en een piek. Dit wordt het stralende middelpunt van je buitenruimte. Heb je een vlaggenmast in je tuin? Dan heb je geluk! Je kunt dan namelijk een vlaggenmast kerstboom in je tuin plaatsen. Met deze indrukwekkende 3D kerstboom tover je je vlaggenmast om tot een echte blikvanger.

Winterplanten

Kies voor winterharde planten en bloemen die gedijen in koudere temperaturen. Denk aan winterheide, hulst, en skimmia. Deze planten voegen niet alleen kleur toe aan je tuin, maar ze verspreiden ook een heerlijke geur. Plant ze in potten en zet ze op strategische plekken in je tuin.

Zelfgemaakte decoraties

Laat je creativiteit de vrije loop en maak zelf kerstdecoraties voor in de tuin. Denk aan zelfgemaakte kerstkransen, vogelvoederhuisjes versierd als kersthuisjes, of beschilderde stenen met kerstafbeeldingen. Deze persoonlijke accenten voegen een unieke touch toe aan je kersttuin.

Kerstkransen

Kerstkransen zijn niet alleen geschikt voor de voordeur. Hang ze op aan de schutting, tuinpoorten, of aan de ramen van je tuinhuisje. Je kunt kransen kant-en-klaar kopen of, zoals we hierboven al noemden, er zelf een maken met natuurlijke materialen zoals dennenappels, takjes en lint. Deze geurige decoraties zullen je tuin een heerlijke kerstgeur geven.

Kerst in de tuin

Organiseer kerstactiviteiten in je tuin voor vrienden en familie. Denk aan een gezellige kerstbrunch, een vuurkorfavond met marshmallows, of een openluchtkerstfilmavond met dekens en popcorn. Door je tuin om te toveren tot een plek voor sociale activiteiten, creëer je onvergetelijke herinneringen. Als je van plan bent om kerstfeestjes in je tuin te houden, richt dan een prachtige kersttafel in. Gebruik tafelkleden en serviesgoed met kerstmotieven en voeg wat kaarsen en bloemstukken toe voor een feestelijke uitstraling.

Warmtebronnen

Kerst in de tuin kan koud zijn, dus zorg voor voldoende warmtebronnen. Vuurschalen, vuurkorven of elektrische terrasverwarmers zorgen ervoor dat je gasten comfortabel kunnen genieten van de buitenlucht. Ze voegen ook een gezellige sfeer toe aan je tuin.

Kerstgeuren

Geuren spelen een belangrijke rol bij het oproepen van herinneringen en het creëren van sfeer. Plaats geurige elementen in je tuin, zoals geurkaarsen met dennengeur of bakjes met kaneelstokjes en sinaasappelschillen. Deze subtiele toevoegingen zorgen voor een gezellige sfeer.

Kerstfiguren

Kerstfiguren mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens Kerst. Verspreid kerstfiguren door je tuin voor een speels tintje. Denk aan kerstelfjes, rendieren, of de kerstman. Plaats ze strategisch in je tuin, zodat ze een glimlach op het gezicht van voorbijgangers toveren.

Sneeuwdecoratie

Weer geen witte Kerst? Niet getreurd, je kunt ook zelf een winterwonderland creëren met kunstsneeuw. Strooi kunstsneeuw over de planten, bomen en de grond om een vleugje magie toe te voegen. Sneeuwvlokken, sneeuwmannen en ijspegelverlichting zijn ook geweldige aanvullingen.

Style
  • All The Way Up
  • Adobe Stock