Playboy tipt: drie films die je deze maand gezien moet hebben

Een filosofische western mét Nic Cage, een documentaire over de bekende albumhoezen van Hipgnosis (Dark Side of the Moon, f.e.) én het epische Napoleon: dit zijn de drie films die je deze maand absoluut niet mag missen

films

Butcher's Crossing

Butcher’s Crossing vertelt het verhaal van de jonge Will Andrews (rising star Fred Hechinger) die in 1873 Harvard verlaat om op zoek te gaan naar een diepere betekenis van het leven. Tijdens zijn reis ontmoet hij de ervaren buffeljager Miller (Nicolas Cage) en huurt hem in om op zoek te gaan naar een mythische kudde in de Rocky Mountains. De gevaarlijke en vooral metaforische reis confronteert Will met de ruige en meedogenloze aspecten van de wildernis. Butcher’s Crossing is een verfilming van de geprezen roman van John Edward Williams en geeft een aangrijpend inkijkje in de menselijke aard en vooral: de slechte invloed van de mens op de natuur.

Butcher's Crossing draait vanaf 11 januari in de bioscoop

Squaring the Circle

De hoes van Pink Floyds Dark Side of the Moon is iconisch en ook de cover van Houses of the Holy van Led Zeppelin is beroemd. Maar wie bedacht ze? Daarover is een unieke docu gemaakt: Squaring the Circle, over ontwerpstudio Hipgnosis, die met name in de jaren zeventig het beeld van menig hoes bepaalde. Behalve Pink Floyd en Led Zeppelin waren Genesis, AC/DC, Paul McCartney, 10cc en Peter Gabriel beroemde klanten. Miljoenen tienerkamers hingen vol met de legendarische designs van de vormgevers en fotografen uit Londen. De creatievelingen achter deze cultuuriconen krijgen nu eindelijk hun credits in deze documentaire.

Squaring the Circle draait vanaf 23 november in de bioscoop

Napoleon

In deze epische blockbuster van de hand van Ridley Scott volgen we opkomst en ondergang van de Franse heerser Napoleon, gespeeld door bankable A-lister Joaquin Phoenix. Napoleon is zeker een film waarin Phoenix' gekte weer vrij baan krijgt. We zien Bonaparte in zijn verslavende en wispelturige relatie met zijn vrouw Josephine, de visionaire militaire en politieke tactieken, epische gevechtscènes en dat alles door de lens van meesterfilmer Scott. Sony zelf beschrijft het als een "actie-epos vol spektakel"; genoeg reden om eens een kijkje in de bioscoop te nemen.

Napoleon draait vanaf 23 november in de bioscoop

Entertainment
  • NL Beeld / Album