Neem de vakantiesex mee naar huis

Ben je koud twee dagen terug van vakantie, sta je alweer stijf van de stress. Aan de Costa was er maar één ding dat cons...

Ben je koud twee dagen terug van vakantie, sta je alweer stijf van de stress. Aan de Costa was er maar één ding dat constant stijf stond, en dat was niet je ruggenwervel. Hou dat stomende vakantielibido vast.

Sex op vakantie is a whole other ballgame dan het liefdesspel dat je thuis speelt. Wat maakt vakantiesex anders? Het is avontuurlijker, wilder en een stuk frequenter. In je luxueuze buitenhuis hebt je zeeën van tijd, vrijheid en 24/7 uitzicht op de meest sexy bikinilijven. Geen wonder dat je al die nieuwe indrukken moet consumeren. Aan alles komt (helaas) een eind en eenmaal thuis val je al snel terug in het ritme van de dagelijkse bezigheden. Niet echt opwindend. Pak het anders aan. Gooi die koffers in een hoek en pak eerst je libido uit.

  1. Wat doe je op vakantie? Juist, relaxen, ontspannen en nog meer relaxen. Je bent zo vrij als een vogeltje en het zou je een rotzorg zijn wat er thuis allemaal gebeurt. Laten dat nou precies de ingrediënten zijn voor knallende sex. Vind die mindset terug die je op vakantie had, want goede sex draait om loslaten en schaamteloos durven te genieten.
  2. Vakanties zijn bedacht omdat het leuk is. Met een Corona in je hand op een luchtbed dobberen. De lokale specialiteiten en dames proeven. Tropische nachten wegdansen totdat je erbij neervalt. Laat sex nou ook om plezier draaien, en laat plezier nou lustopwekkend zijn. Focus wat meer op het plezier in je leven en zie wat het effect op je sexdrive is. Speel het spel dat volwassenen met elkaar spelen. Ga los.
  3. Stress is nergens goed voor. Hemel, je kunt er zelfs dood aan gaan. Daarom gaan we op vakantie. Ga thuis niet direct zitten stressen om wat er in de tussentijd allemaal op het werk is gebeurd. Het geklaag van je schoonmoeder: het zal wel. De vakantiefoto's: die wil toch niemand zien. Ga eerst eens met een pilsje op de bank zitten. Ontspan. Plan iedere dag een uurtje relax-tijd voor jezelf in. Stress en verantwoordelijkheden staan goede sex in de weg. Thuis, in bed, ligt een ander project op je te wachten, dus laat je werk zoveel mogelijk op het werk achter.
  4. Sfeer is cruciaal. Nieuwe omgevingen brengen ons op nieuwe ideeën. Vandaar dat je tijdens de vakantiesex vaak wat meer experimenteert dan thuis. Een nieuwe omgeving geeft nieuwe energie. Laat dat bed een keertje links liggen en maak een één-tweetje op een andere plek in huis (of buiten). Of waar je ook maar wil.
  5. Vakantie is één groot avontuur. Breng het avontuur naar de slaapkamer en probeer eens iets nieuws uit.
  6. Ergens ver weg in een ander land leer je elkaar pas écht kennen. Denk aan al die andere kanten die je van je partner (of de verschillende onenightstands) hebt leren kennen en laat het je tot nieuwe inzichten brengen. Neem thuis eens de moeite om iets onverwachts te doen. Verandering van spijs doet eten. Zo simpel is het.