VIDEO: tunnel New York gesloten voor snelste Jaguar ooit

Met de nieuwe F-TYPE SVR lanceert Jaguar zijn snelste auto ooit. En hoe wil je die demonstreren, al is het alleen al om...

Met de nieuwe F-TYPE SVR lanceert Jaguar zijn snelste auto ooit. En hoe wil je die demonstreren, al is het alleen al om het uitlaatgeluid perfect over te laten komen? Juist, in de Park Avenue-tunnel in New York. En als Jaguar kun je dan gerust eisen dat die hele tunnel wordt gesloten voor al het andere klootjesverkeer.

Even wat noodzakelijke informatie over dit nieuwe racemonster: de F-TYPE SVR beschikt over een 5,0-liter supercharged V8-motor met een vermogen van 423 kW (575 pk) en 700 Nm. In 3,7 seconden trek je vanuit stilstand op naar 100 kilometer per uur. De topsnelheid ligt op 322 kilometer per uur. Je koopt de auto voor 199.750 euro.

Lees ook: Playboy Car of the Year 2014: Jaguar F-Type

De supersportwagen wordt gepresenteerd op de New York International Auto Show (25 maart - 3  april), deze rit is ter gelegenheid van die show georganiseerd. Het licht in de tunnel is aangepast aan het heerlijke geluid dat de uit de uitlaten schalt.

https://www.youtube.com/watch?v=kGC0vMCkvWQ

Michelle Rodriguez

Vorige week testte Fast and Furious-actrice Michelle Rodriguez de nieuwe Jaguar al. Uiteraard werd dat ook vastgelegd.

https://www.youtube.com/watch?v=rKVEsicKkms