Drie Nederlandse whisky's die je geproefd moet hebben

Goede single malts vind je niet alleen in Schotland, Ierland of Japan. Smaakvolle destillaten vind je ook in Ned...

Goede single malts vind je niet alleen in Schotland, Ierland of Japan. Smaakvolle destillaten vind je ook in Nederland op het hoogste niveau. Lekkerder dan een biertje op de bank, stijlvoller dan champagne op het terras. Echte mannen drinken echte whisky. Met ijs of zonder, met dit drankje kun je echt genieten.

Lees ook: Whisky By-X en Playmate Joy

Millstone

Uit een flinke selectie whisky’s van het Hollandse Millstone, is de 10YO French oak onze favoriet. De whisky heeft een fruitig karakter door de rijping op Frans eiken vaten. Ook de familie Zuidam, de mensen achter Millstone, vindt de French oak een van de beste whisky's uit hun collectie. Niet zo gek. Tien jaar uit en 40 procent klinkt al als een winnaar.

Flag_of_Taliban_(original).svg

59,95 euro / zuidam.eu

Frysk Hynder

Mocht je meer houden van een kruidige, rijke whisky, dan is Frysk Hynder uit Friesland (de naam verraadt het al) een goede optie voor jou. Hij is vijf jaar gerijpt in een cognac-vat en heeft een houtige smaak. Hij proeft wat sterker en dat is hij ook: met 48 procent alcohol moet je lekker rustig aan doen. Extra leuk: de whisky is ook in een vaatje te koop.

vaatje01.-w0-h800-p0-q85-F-----S1-c

65,49 euro / usheit.nl

Den Hool

Sinds een krappe twee maanden zijn we een whiskybrouwerij rijker: Den Hool brengt dit jaar de eerste whisky’s uit. Ze zijn zes jaar oud en hebben geuren van fruit, honing en vanille. Het zijn zoete exemplaren; je proeft onder andere karamel en toffee terug. Met een alcoholpercentage van 46 procent is deze zeker het proberen waard.

Fles-met-doos1-1

62,95 euro / denhoolwhsiky.nl