Hersenspoelen met pils op Noord-Korea's eerste bierfestival

Twintig dagen lang gaan gebrainwashte zuipers los op het allereerste bierfestival ooit in Noord-Korea. Vergeet Lloret, I...

Twintig dagen lang gaan gebrainwashte zuipers los op het allereerste bierfestival ooit in Noord-Korea. Vergeet Lloret, Ibiza, St. Tropez en Sunny Beach. Vergeet vooral het Oktoberfest. De oevers van de Taedong bij Pyongyang, daar is het pas feest.

De grote leider heeft het 'ontzettend goed' met zijn volk voor. ''Het bierfestival is een belangrijke gebeurtenis die de superioriteit en vitaliteit van ons eigen socialistische systeem, waarbij alles om het volk draait, toont.'' En zo is het maar net. De propaganda, honger en arbeiderskampen zijn even onbelangrijk. Alles draait op dit moment om bier in de totalitaire staat.

Lees ook: 5 simpele doch gouden tips tegen een bierbuik

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="168327,168329,168333,168335,168337,168339,168345"]

 

Even serieus nu. Mannen hebben bier nodig, net als een vissen water nodig hebben. Dus zijn we blij voor de paar gelukkige Noord-Koreanen die liters Taedonggang naar binnen moeten mogen gieten.

Veel soorten kunnen ze niet krijgen. Taedonggang is het nationale pilsje uit een brouwerij die in het bezit is van de overheid en wordt als enige geschonken.

https://www.youtube.com/watch?v=m3GQkCzJygU

Het merk heeft wel vier verschillende smaken dus een beetje variëren moet lukken. Gelukkig zien de Noord-Koreanen het als het allerbeste bier dat ooit gemaakt is, al zijn wij benieuwd waar ze ander bier ter vergelijking vandaan hebben gehaald.

In de onderstaande video zegt een Duitse toerist dat het bier goed te pruimen is. Hij lijkt het gezellig te hebben, laten we hem maar geloven dan. Een biertje kost je omgerekend tussen de 45 cent en 2.25 euro.

https://www.youtube.com/watch?v=wIhoGCK57Wo

https://www.youtube.com/watch?v=4tZYdv9KM5c