Tinderdate scoren? 5 tips voor de ultieme profielfoto

Of je er nou een nodig hebt tijdens jouw banenzoektocht op LinkedIn of bij het regelen van spannende Tinderdates: de jui...

Of je er nou een nodig hebt tijdens jouw banenzoektocht op LinkedIn of bij het regelen van spannende Tinderdates: de juiste profielfoto doet wonderen. Vijf tips waar je indruk mee maakt.

Je kunt er niet meer omheen. Iedereen zit op internet, daar regel je banen, vrouwen en praat je met je maten. Wij zien het liever gewoon allemaal weer ouderwets in de kroeg maar als je dan toch online zit heb je ook daar het juiste smoelwerk nodig. Houdt rekening met de onderstaande 5 zaken en alles komt goed.

Lees ook: 9 obscure hobby's van Formule 1 ster Lewis Hamilton

1. De outfit

Wil je explosievenexpert worden? Doe dan vooral geen stropdas om. Wil je op de beurs werken? Oefen dan nog eens goed je knopen. Felle kleuren en patronen zijn een no go. Besteed meer aandacht aan je jasje dan aan je stropdas.

2. Het kapsel

Ga een paar dagen voor de fotosessie naar de kapper. Soms duurt het even voordat je weer blij bent met je kapsel. Als dat niet zo is, dan ga je dat zien op de foto. Ben je onafscheidelijk van je rastakapsel? Goed. Gebruik dan vooral  geen profielfoto.

3. De blik

Kijk direct in de camera, lach een beetje – dat staat voor open en natuurlijk. Ben je brildragend? Hou ‘m op. Heb je een baard? Check van tevoren welke baardtrend hip is in de branche van je keuze.

4. De houding

Rechtop, schouders naar achteren, het hoofd richting camera. Probeer thuis alvast wat houdingen met je hoofd. Een kleine draai verandert het hele profiel. Handen horen niet in beeld. De Denker van Rodin is al een poosje uit de mode.

5. De formaliteiten

Solliciteer alleen met recente foto’s. Laat de foto’s maken door een foto- graaf voor een felle achtergrond. Je gezicht moet vrijstaand zijn, het  totaalbeeld moet verzorgd en ordelijk werken