Amsterdamse cocktailbar op nummer 18 in wereldwijde top 50

Londen is vooralsnog dé cocktailbar-hoofdstad van de wereld met negen bars in de wereldwijde Top 50. Redactiefavoriet Do...

Londen is vooralsnog dé cocktailbar-hoofdstad van de wereld met negen bars in de wereldwijde Top 50. Redactiefavoriet Door74 was regelmatig in de lijst te vinden al schittert de bar dit jaar van afwezigheid. Maar we hebben er een Nederlandse topper bij: Tales & Spirits in Amsterdam.

De prestigieuze lijst is deze week bekend gemaakt. Op nummer één staat The Dead Rabbit in New York, een locatie waar wij met onze bunnies maar wegblijven. De posities twee, drie en vier worden allemaal bezet door tenten in Londen. Op nummer achttien staat Tales & Spirits in Amsterdam. Een prestatie om een heel diepe buiging voor te maken

Lees ook: Four Corners Reserve: een vrijmibo-cocktail met Blue Label

Tales & Spirits stond in 2014 op nummer 44 en op 30 in 2015. Het gebouw waar de bar zich in bevindt, is gebouwd in 1575 dus zal ongetwijfeld vol met 'tales' zitten. Dat het vol met spirits zit, moge duidelijk zijn.

De eigenaars Lydua Soedadi en Boudewijn Mesritz hebben het pand gevuld met prachtig antiek, wat een fijne sfeer met zich meeneemt. Wil je groots uitpakken? Betaal dan 225 euro voor de 'The way it was', een Old Fashioned met Bacardi 'Ron de Maestro' en de vintage rum MMXII. De bar is de vinden aan de Lijnbaanssteeg nummer 5.

Playboy's top 5

Door74, Hiding in Plain Sight, Vesper en bijvoorbeeld Mystique zijn nergens in de lijst te bekennen. Onbegrijpelijk, als je het ons vraagt. Hoe dan ook, dit zijn onze persoonlijke favorieten uit de lijst.

1. Dandelyan, Londen.

2. Speak Low, Shanghai

3. The Gibson, Londen

4. Employees Only, New York

5. Manhattan, Singapore