Goed jaartje en een mooie karaf: kom je op een wijn van 130.000 euro

Australisch wijnhuis Penfold's komt met een zesliterfles van de wijn Grange uit het jaar 2012, met daarbij een kristalle...

Australisch wijnhuis Penfold's komt met een zesliterfles van de wijn Grange uit het jaar 2012, met daarbij een kristallen decanteerkaraf van de befaamde Franse glasmaker Saint-Louis. Goed jaartje, leuke fles ook, 130.000 euro. 

Penfold's kondigde gisteren de samenwerking met Saint-Louis, de meest gerespecteerde en oudste (1568) glazenmaker van Frankrijk, aan. Mocht je het allemaal iets te veel van het goede vinden, dan kun je voor ongeveer 1.500 euro de veel kleinere Aevum Crystal Decanter kopen.

Het bekendste Australische wijnhuis selecteerde voor deze flessen alleen de allerbeste Shiraz-druiven. Het resultaat is een heerlijk volle rode wijn, die met zijn 14,5 procent alcohol en perfecte smaakbalans bekroond is tot een van de beste wijnen ter wereld.

Lees ook: Flessen whiskey van Drake vliegen als warme broodjes over de toonbank

De wijnen van Penfold's kosten normaal gesproken tussen de 119 en 510 euro. Er wordt over deze wijn gezegd dat de wijnliefhebber zijn eerste slok Grange beter onthoudt dan zijn of haar eerste zoen. Als je niet met Penfold's bekend bent, kijk dan even de onderstaande video, ingesproken door Russel Crowe.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=2squ3tlRhog