Vanda Dendrobium: dé hypercar uit Singapore

De naam is niet uit te spreken maar het design mag er zijn. Je zou zeggen dat je voor een goed merk met een naam komt di...

De naam is niet uit te spreken maar het design mag er zijn. Je zou zeggen dat je voor een goed merk met een naam komt die makkelijk te onthouden is maar dat maakte ze in Singapore waarschijnlijk niet zoveel uit. Wat heeft de auto dan allemaal wel te bieden? Eens kijken.

Lees ook: Deze privécollectie bestaat uit 42 Porsches en kan van jou worden

De Dendrobium is een electrische supercar van Vanda Electrics. Dat is een bedrijf dat zich voorheen voornamelijk richtte op elektrische scooters. De specs zijn behoorlijk interessant te noemen de auto zou namelijk 1500 pk en een koppel van 4000 Nm moeten krijgen. Van nul naar honderd gaat dan in 2.6 seconden. Op één accu kun je 400 kilometer afleggen en als dat een rechte weg zou zijn dan leg je die afstand in slechts een uur af. Jazeker, de wagen krijgt een topsnelheid van 400 kilometer per uur. Een snelle zoektocht naar Dendrobium op Google levert een aantal resultaten over een bloem op. De auto is vernoemd naar een orchidee. Het is de eerste supercar uit Singapore maar met alle buitensporige luxe dat daar tegenwoordig aanwezig is kon dit niet lang op zich laten wachten. In maart  staat de Dendrobium op de Autosalon van Genève en kun je het bakbeest zelf aanschouwen.

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="185283,185285,185287,185289,185291,185293"]