Frisse Wervelwind met Meijs Motorman

Als je van A naar B wil in de stad of juist probeert te genieten van het groen, kom je steeds die lawaaierige...

Als je van A naar B wil in de stad of juist probeert te genieten van het groen, kom je steeds die lawaaierige stinkbrommers tegen. Daar gaat Meijs Motorman verandering in brengen.

Lees ook: Zo koop je een stoel in de Formule 1

De beste ideeën beginnen met ergernis en frustratie. Ontwerper Ronald Meijs fietst graag door zijn stad Maastricht en merkt dat de hele omgeving vastloopt in een wervelwind van herrie en stank door alle auto's en brommers die er rijden. Zo begon hij te werken aan de Meijs Motorman: een elektrische motor voor in en om de stad. ‘We moeten de steden terugveroveren op die logge en zware auto's,’ zegt hij.

Meijs is al jaren ontwerper en kiest ervoor om de Motorman in de buurt van Maastricht te laten produceren, zodat het product ook daadwerkelijk wordt zoals hij voor ogen heeft. ‘Ik heb jarenlang kinderwagens ontworpen en intensief met China samengewerkt. Dat beviel me niet, de communicatie is slecht en de kwaliteit erg wisselend,’ zegt hij. Een mooie bijkomstigheid is dat gebruik wordt gemaakt van een stukje Nederlands vakmanschap. Meijs: ‘Dat maakt het product niet meteen goedkoop, maar wel bijzonder.’

Meijs vindt het belangrijk dat zijn product snel, milieuvriendelijk, aantrekkelijk en functioneel is. De motor is op te laden in het stopcontact en geschikt om afstanden tot 65 kilometer per keer mee te rijden. Ideaal voor in de grote steden. Het minimalistische uiterlijk van de Motorman valt op. Meijs: ‘Less is more, het is een archetype motor. Zo zie je dat verantwoord bezig zijn ook leuk, hip en modieus kan.’

meijsmotorman.com / € 5.950

Lees meer in de Playboy die nu in de winkel ligt. Hij is ook hier te verkrijgen, of lees het artikel op Blendle. Wil je het blad iedere maand op de mat hebben liggen? Neem dan een abonnement.

Afbeeldingsresultaat voor meijs motorman