Met deze futuristische helikopter vlieg je pas echt met plezier naar je werk

Waarom rijden als je kunt vliegen? Stel je voor dat je 's ochtends in je appartement wakker wordt, je aankleed en met je...

Waarom rijden als je kunt vliegen? Stel je voor dat je 's ochtends in je appartement wakker wordt, je aankleed en met je kopje koffie naar het dak van het appartementencomplex wandelt alwaar je in jouw Bell FCX-001 stapt en over de skyline van jouw  stad naar keuze richting kantoor vliegt. Dat is toch wel beter dan door de regen fietsen terwijl je links en rechts bakfietsmoeders ontwijkt die hun kroost richting school brengen.

Lees ook: Niet alleen rijden maar vanaf 2018 ook varen in een Bugatti

Deze maand werd de FCX-001 op de Heli-Expo in Dallas getoond door fabrikant Bell. De getoonde versie had ruimte voor acht passagiers, dit wordt in de nabije toekomst opgevoerd tot twaalf. Een productieversie is nog niet in de maak dus je zult nog even moeten wachten tot je er eentje koopt, dat is misschien maar goed ook want dan heb je nog even de tijd om te sparen. Hoeveel de helikopter moet gaan kosten is niet bekend maar wij hebben zo het vermoeden dat je met een aankoop niet haalt met slechts het geld uit je oude sok. Mocht je er wel eentje aan kunnen schaffen dan ben je de trotse eigenaar van een designtechnisch hoogtepunt met vijf rotoren en een hybride motor en een augmented reality controle systeem. Netjes.

https://www.youtube.com/watch?v=aEENC9j8jyc

 

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="190507,190509,190511,190513,190515,190517,190519"]