Zo zou een motor van Porsche eruit kunnen zien

De Spaanse designer Miguel Angel Bahri besloot dat het tijd was voor een motor van Porsche. Terwijl BMW bijvoorbeeld all...

De Spaanse designer Miguel Angel Bahri besloot dat het tijd was voor een motor van Porsche. Terwijl BMW bijvoorbeeld allang bezig is met een heel aardig aanbod aan tweewielers heeft Porsche nog nooit een stap in deze richting gezet. We moeten dan ook wel direct vermelden dat Porsche deze stap nog steeds niet zet want Bahri werkte helemaal alleen aan het concept en vanuit Porsche is geen bericht gekomen over een daadwerkelijke Porsche-motor. Het blijft dus helaas bij de plaatjes.

Lees ook: Volgens Porsche zijn dit hun 5 beste conceptwagens

De motor zou elektrisch aangedreven moeten worden, ontvangt de naam 618 en is geïnspireerd door de Porsche 911 Turbo, de 917, de 918 en de 919. Volgens de ontwerper is het van belang dat de geest van Porsche in de futuristische motor gerepresenteerd wordt en dat je direct het Porsche-DNA herkent, al moeten we zeggen dat dit bij de auto's toch een stuk makkelijker gaat. We gaan er vanuit dat dit concept nooit op de weg terecht komt maar dromen mag altijd. Ontwerper Bahri neemt niet alleen Porsche onder handen, hij kwam ook al met enkele andere interessante concepten waaronder een soort Formule 1 wagen van Tesla.

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="191063,191065,191067,191069,191071,191073"]