Dit horloge van Hublot heeft het beste design van 2017 en is gemaakt van magisch goud

Als je van design houdt moet je de Red Dot Awards in de gaten houden, sinds 1955 worden tijdens deze awards vanuit Duits...

Als je van design houdt moet je de Red Dot Awards in de gaten houden, sinds 1955 worden tijdens deze awards vanuit Duitsland prijzen uitgereikt aan producten die het beste design van het jaar hebben. Dit jaar is er goed nieuws voor de horlogeliefhebber: de Hublot's Big Bang Meca-10 Magic Gold won in de Best of the Best categorie.

Lees ook: Hebben! In dit horloge zit een druppel van de oudste whisky ter wereld

Deelnemers uit 54 verschillende landen stuurden in totaal 5.500 producten naar een jury van veertig professoren, journalisten en designers. In de categorie Best of Best 2017 ging de felbegeerde eerste plaats dus naar het uurwerk van Hublot waardoor deze onder andere wordt opgenomen in een museum. De awards komen overeen met wat de Oscars voor de filmindustrie zijn, een respectabele prestatie dus.

'Deze prijs is een hoogtepunt in een exeptioneel jaar voor Hublot dankzij de expertise van onze horlogemakers, ingineurs en ontwerpers. Nu weer allemaal aan het werk, we hebben een titel te verdedigen.' aldus Ricardo Guadalupe, de CEO van Hublot.

De kast van het uurwerk bestaat uit ''Magic Gold'' wat een door Hublot gepatenteerde krasbestendige vorm van goud is. Volgens Hublot zelf is dit het hardste goud ter wereld en kan het alleen bewerkt worden met diamant. Handig, want iedereen die ooit een goud horloge in zijn bezit heeft gehad weet dat dit materiaal veel te snel krast en eigenlijk gewoon ontzettend zacht is. Het magische goud van Hublot daarentegen is twee keer zo sterk als normaal 18-karaat goud en heeft een hardheid van 1.000 vickers. Naast de gelimiteerde, gouden versie is er ook een keramisch en titanium versie beschikbaar. Dankzij het skeleton-design kan je door de kast heen kijken en zie je alle onderdelen hun werk doen. Slechts tweehonderd exemplaren zagen het daglicht. De prijs? Ongeveer 34.000 euro per stuk.

https://www.youtube.com/watch?v=zaTDTg0MQL8