Vet! Je kan virtueel Formule 1-coureur worden bij McLaren

Heb jij iedere auto in Gran Turismo bij elkaar weten te rijden? Is Need for Speed jouw vaste kost? Kan jij online iedere...

Heb jij iedere auto in Gran Turismo bij elkaar weten te rijden? Is Need for Speed jouw vaste kost? Kan jij online iedereen verslaan in Forza? Nou, dan hebben we misschien iets leuks voor je gevonden waar je nog centje mee kunt verdienen ook. McLaren is namelijk opzoek naar een virtuele Formule 1-coureur die een jaar lang in de simulator wil zitten.

Lees ook: In Japan rijdt nu deze bizar luxe trein van een Ferrari-designer

Je mag virtueel nieuwe Formule 1-wagens testen en je krijgt de titel World's Fastest Gamer. McLaren heeft een competitie uitgeschreven waar iedereen aan mee kan doen, van Playstation fanboy's tot mobiele gamers. Als jij de pixels het snelst voorbij kunt laten komen dan kan je rekenen op een baan als simulatiecoureur met een jaarcontract.

Als simulatiecoureur overleg je met de ingenieurs, monteurs en test je nieuwe instellingen, onderdelen en auto's op het scherm. In het echie gaan Fernando Alonso en Stoffel Vandoordne dan aan de slag met jouw input. Al kwam Alonso afgelopen weekend in Sotsji niet eens door de opwarmronde heen. Een beetje hulp kunnen ze dus wel gebruiken.

De kwaliteit van hedendaagse simulaties stelt raceteams in staat om goedkoop nieuwe opties te testen voor ze daadwerkelijk op het circuit terechtkomen. Volgens Zak Brown, de directeur van McLaren hebben ze de ondersteuning op computerplatformen hard nodig. Sla je slag zouden we zeggen.

https://www.youtube.com/watch?v=0JOxYZT0p2U

https://www.youtube.com/watch?v=5or4m5JOQM0