Wij zijn groot fan van whisky en op whisky gebaseerde cocktails. Altijd fijn dus als we ergens een drankje kunnen drinken, deze week werden we geattendeerd op het volgende recept waarna we nog net iets te lang bleven doordrinken.
@backlink(209663)
Afijn, bijna tijd voor de vrijdagmiddagborrel dus waarom ook niet gewoon nog een keer. Ga voor een whiskey-cocktail die verrassend fris is. Het drankje is verzonnen door Volkert Seibert in de Seiberts Bar. De whiskey komt uit Dublin, de cider uit Frankrijk, het recept uit Duitsland en de cocktail hoort in Nederland op de VrijMiBo. Cheers!
Recept:
5 cl Irish Whiskey ( wij raden Roe & Co aan)
4 druppels Angustora bitters
10 cl Ginger Ale (wij raden Fever Tree aan)
10 cl Poire Authenitque Birnen Cidre (perencider)
Gedroogde peer en een citroen.
Giet alle ingrediënten met een barmaatje over blokjes ijs in een whiskyglas. Roer met een barlepel tot de cocktail ijskoud is en gebruik een lemontwist en de peer als garnering. Voila, zo simpel kan het zijn.