Een stad in een stad: hier wonen binnenkort de allerrijksten in stijl

Als je in Manhattan wil wonen zal je sowieso al een pittig bedrag mogen ophoesten voor de aanschaf, of de huur, van een...

Als je in Manhattan wil wonen zal je sowieso al een pittig bedrag mogen ophoesten voor de aanschaf, of de huur, van een woning. Uiteraard heb je altijd baas boven baas en degene die helemaal bovenop zitten kijken vanaf 274 meter in de lucht op de rest neer. Dat doen de allerrijksten in stijl vanuit het 88 verdiepingen tellende Fifteen Hudson Yards in Manhattan's West Side.

Lees ook: Vet! Dit huis herbergt een wel heel gaaf zwembad

Deze toren is het summum van luxe. Een appartement kan je tussen de twee en de tien miljoen dollar kosten -dus dat valt eigenlijk nog best mee- en het totale gebouw is een project van 25 miljard dollar. Het penthouse helemaal bovenin is de mooie uitschieter en kost 32 miljoen dollar. Er is nog plek want inmiddels is slechts 25 procent van de toren verkocht. In totaal telt het gebouw 285 appartementen, naar verwachting is het gebouw in oktober 2018 volledig af.

Als je dan eenmaal een huis bemachtigd hebt dan krijg je beschikking over  een spa (de vijftigste verdieping is een wellnescentrum), een zwembad, een golf-simulator, een bar met biljartruimte, een sportschool, opvang voor de kinderen en op de 51e verdieping tref je een luxe verdieping aan met een restaurant, wijnbar en nog veel meer. Het wordt dus eigenlijk een stad in een stad, een enclave voor de rijken die niet meer naar buiten hoeven.

De toren wordt gerealiseerd door de Rockwell Group en ontworpen door designstudio DS+R. Meer informatie vind je hier.

 

[gallery type="square" size="medium" ids="199987,199989,199991,199993,199995,199997,199999"]