Blootgeefster Loutje uit Amsterdam

De blootgeefster van deze maand is de 23-jarige Loutje uit Amsterdam. ‘Iedereen is raar. Als iemand dat ontkent, heb ik...

De blootgeefster van deze maand is de 23-jarige Loutje uit Amsterdam. ‘Iedereen is raar. Als iemand dat ontkent, heb ik niets met diegene.’

Bekijk haar complete naaktshoot in de Playboy die nu in de winkel ligt en hier te koop is! Hier alvast het interview:

Je woont nu een maand op Ibiza. Vakantie?

Ik maak illustraties en dat probeer ik hier op feestjes te doen. Mensen portretteren uit één lijn, even snel een en profil. Op Instagram (@dielout) kun je zien wat ik maak. Het is de bedoeling dat ik er geld mee ga verdienen, ik heb mijn eerste tatoeages binnen, althans de ontwerpaanvragen dan. Kijken waar dat heengaat. In Amsterdam heb ik het op feestjes gedaan.

Wat doe je als je niet tekent?

Ik studeer biologie en ik werk als model, met name voor kunstenaars. Eerst zat ik bij een agency, maar daar ben ik gestopt omdat ik me beperkt voelde in mijn vrijheid. Dus nu doe ik veel voor kunstenaars die onderzoek doen naar nieuwe naakten. Dat is ook de reden dat ik deze shoot voor Playboy heb gedaan, omdat ik benieuwd ben naar de betekenis van naakt in deze tijd en in de tijden die nog gaan komen. Ik voel dat het aan het verschuiven is. Ik denk dat er een verandering plaatsvindt in wat wij erotisch vinden. Als je gewoon even door Instagram scrolt, zie je een hoop erotisch halfnaakt maar dat het helemaal niet meer zo interessant is. Want er zijn zoveel mooie meiden die zichzelf bloot fotograferen, dat ik benieuwd ben naar wat er nog echt naakt is.

Euh...?

Wat verborgen ligt, is heel spannend voor de verbeelding van mensen. Daar zit een stukje magie in, dat als je het blootgeeft dat het verdwijnt. Ik had een theorie gemaakt voor de persoon die je bent. Dat er een mysterie in jouw lichaam schuilt van wie jij bent. Je lichaam kleedt je ziel een soort van aan. Wie jij daarin bent, vinden mensen spannend. Als jij jezelf niet presenteert als een bepaald iemand, qua imago of zo, dan ben je een heel interessant wezen voor anderen om te ontdekken. Een wezen dat zich niet blootgeeft, dat zich niet aan een stijl conformeert.

Waar ben je het meest trots op?

Het klinkt allemaal heel vaag, maar dat ik zo mijn eigen weg ga en niet het conforme pad bewandel, ook binnen mijn studie mijn eigen ding doe. Ik combineer alles een beetje: zodat ik ook in artistieke kringen mijn ei kwijt kan, wetenschappelijk onderzoek kan doen en dat ik nu op Ibiza kan zitten. Trots op dat ik mijn eigen pad bewandel.

Wat doe je om te ontspannen?

Wandelen, sporten en schrijven. Ik heb mijn eigen work-out routine, als ik maar beweeg. Dat kan ook klimmen zijn.

Hoe blijf je fit?

Ik ben een ADHD’ertje wat dat betreft: als ik te weinig beweeg, dan gaat er iets mis in mijn hoofd. ’s Morgens doe ik een rondje van een half uur en ik zorg dat ik gezond eet. Kook altijd mijn eigen eten, maar ook vaak voor anderen. Ik ben niet lui als het op eten aankomt.

Date je vaak?

Ik heb een vriendje, maar ik vind daten altijd heel erg leuk. Daten op pure interesse in iemand. Als iemand zegt ‘Ik ben zo nieuwsgierig naar wie jij bent, zullen we een keer koffiedrinken’, dan zeg ik daar absoluut ja tegen. Dan ben ik sowieso nieuwsgierig naar zo iemand.

Hoe omschrijven vrienden jou?

Meestal als een heel eerlijk en puur meisje met een vreemde avontuurlijkheid. Ik moet altijd de boel ondersteboven gooien, maar ben altijd oprecht.

Wanneer voel jij je op je best?

Als mensen om mij heen me het gevoel geven dat ik kan doen waar ik zin in heb. En als ik buiten ben met mooi weer, dan ben ik chill.

Wat staat er nog op je bucketlist?

Ik zou heel graag een busje ombouwen, een matrasje achterin leggen en dan met hond en misschien een leuke man erbij een jaar gaan reizen. En documenteren wat ik maak.

Wat zoek je in een partner?

Openheid en avontuur. Iemand die niet snel oordeelt of zich aan bepaalde leefregels wil houden. Geen huisje-boompje-beestje, maar ontdekken wat je allemaal kan in het leven.

Waar knap je op af bij een man?

Als iemand niet origineel is. Dat boeit me zo niet. Als iemand zich heel erg aan het stereotype manbeeld houdt en zichzelf niet vrijgeeft om zichzelf te zijn. Iedereen is raar. Als iemand dat ontkent, dan ben ik er niet bij want dan heb ik ook het gevoel dat ik niet mezelf kan zijn?

Waar kun je jou voor wakker maken?

Ik ben vrij makkelijk wakker te maken. Zelfs om een mug dood te slaan.

Hoe ziet je ideale avondje eruit?

Gewoon op pad gaan. In een stad die je niet kent je laten leiden door mensen die je niet kent en dat je niet weet waar je gaat eindigen of hoe laat.

Waar ben je in het weekend te vinden?

Ik heb niet een vaste weekendroutine. Ik werk als zzp’er en studeer deeltijd. Maar soms vind je me wel in een museum en dan daarna in de zon op een terras met een lekker biertje. Ik zoek altijd wel naar bijzondere speciaalbiertjes.

Wat weten maar weinig mensen over jou?

Dat ik wispelturig ben. Ik kom rustig over, maar dat ben ik helemaal niet.

Wat hoop je nog te bereiken?

Ik hoop dat ik zelf wat meer van de wereld kan zien en dat ik andere mensen wat meer van de wereld kan laten zien. Via een kunstvorm – dan wel door te schrijven dan wel door te tekenen of fotografie – wil ik mensen met een wakkerdere blik om zich heen laten kijken. Het zou leuk zijn als ik daar een beetje geld mee kan verdienen, maar dat heeft minder prioriteit.