Dit zijn de vijf vetste onderwaterdrones

Nu we steeds vaker drones in de lucht voorbij zien razen is ook het luchtruim een makkelijk te bereiken territorium. Waa...

Nu we steeds vaker drones in de lucht voorbij zien razen is ook het luchtruim een makkelijk te bereiken territorium. Waar kunnen we verder nog op ontdekkingstocht gaan? Onder water natuurlijk.

Lees ook: Holly Graves neemt je mee naar het strand

Terwijl het voorheen enkel mogelijk, en betaalbaar, was voor National Geographic documentairemakers om de bodem van de oceaan te onderzoeken middels een drone is het inmiddels voor de doodgewone consument ook prima haalbaar om visjes te spotten. Aangezien het zomerse weer ons nogal in de steek laat zo in de nazomer is het op het wateroppervlak weinig boeiend, neem eens een kijkje onder de golven met één van de volgende gadgets.

1. Deep Trekker DTG2

Een 330 graden field of view, batterijen die acht uur meegaan, een snelheid van 2.5 knopen en een haalbare diepte van 150 meter. Met dit robuuste stukje speelgoed breng je binnen no-time de bodem van het meer achter je huis in kaart. Aanschaffen doe je hier.

2. OpenROV Trident

Deze onderwater drone zou je het gevoel geven alsof je in een achtbaan zit maar dan echt, en onderwater. Je kan het 1080p beeld direct streamen gedurende een onderwater tocht van maximaal drie uur. Je komt tot dieptes van ongeveer 100 meter en je raast vooruit met twee meter per seconde. Pre-orderen doe je hier.

https://www.youtube.com/watch?v=bChRmaWJ8EU

3. PowerRay

Met de stijlvolle PowerRay stream je direct naar een virtual reality bril. Zo'n VR-headset maakt het natuurlijk toch wel af, stel je voor dat je in zo'n hut op palen in Frans Polynesie zit terwijl je de vanuit je bed met je bril op jouw PowerRay bestuurd. Toch wel rustgevend zouden we denken. Bestellen kan hier.

4. Biki Robofish

Een drone die zich als een vis gedraagt? Dat bestaat ook gewoon. De BIKI Robofish schiet beelden in 4K en doet vrolijk mee met de rest van de oceaan. Zie meer informatie op Kickstarter.

https://www.youtube.com/watch?v=cKidJPQy40g&t=18s

5. Fathom One

Deze onderwaterdrone bestuur je gewoon lekker makkelijk vanaf je telefoon of tablet. Misschien handig als je gaat vissen? Dan kan je tenminste spotten waar je de hengel uit moet werpen. Of wanneer je op zoek gaat naar verloren schatten (zoals de oprichters willen). Dit apparaat kost je ongeveer 500 euro. Zie de Kickstarter hier.

Bron.