Ricciardo is oké met Max Verstappen: 'Hij gaf mij een joint'

Tijdens de race in Hongarije leek de relatie tussen Daniel Ricciardo en Max Verstappen bekoeld door een botsing in de tw...

Tijdens de race in Hongarije leek de relatie tussen Daniel Ricciardo en Max Verstappen bekoeld door een botsing in de tweede bocht, maar Max bood direct zijn excuus is en dus is alles weer goed. Ook Daniel Ricciado zegt nu dat alles koek en ei is tussen hem en de Nederlander, maar dat komt ook door iets anders.

Lees ook: Lewis Hamilton wil meer vrouwen in de Formule 1 zien, wij maken de balans op

''Hij zei tegen jullie dat hij mij een biertje zou geven als excuus, maar hij is Nederlander dus hij kwam met een joint,'' zo vertelt Ricciardo op Spa-Francorchamps. Ricciardo is wel uitermate uitgerust nu. ''Ik heb al sinds Silverstone niet meer geracet dus ja, ik ben behoorlijk uitgerust,'' zo zegt hij met een knipoog.

In Hongarije noemde Ricciardo Max nog een slechte verliezer, maar dat was niet al te slim als hij er op terugkijkt. ''Als ik eerlijk ben had ik misschien eerst even moeten afkoelen voor ik iets ging roepen in de media. Iedereen die wil winnen, begrijpt dit. Het was frustratie.'' Die frustratie kwam al door de zaterdag van Ricciardo nadat hij op vrijdag tweemaal eerste was tijdens de vrije trainingen. ''Op de zaterdag ging het al niet zoals ik had gehoopt. Ik begon daardoor gelijk over de race te praten, iets wat ik normaliter niet doe. Toen het daarna in de race zo snel klaar was had ik nog veel brandstof in me die tot ontbranding moest komen.''

Maar nu is alles dus weer helemaal oké tussen de twee Red Bull coureurs. ''We hangen steeds meer met elkaar uit, dat is omdat we teamgenoten zijn, maar ook omdat we goed met elkaar overweg kunnen. Ik moet zeggen dat Max gegroeid is. Waar ik hem vorig jaar nog als 'kind' zag, is hij nu echt een jongvolwassene."

En samen een jointje roken maakt ook veel goed!

https://www.youtube.com/watch?v=GN_wMUxrbic

Bereid je overigens maar alvast voor op komend weekend, eindelijk is Spa aan de beurt, check om in de stemming te komen even de highlights van de Grand Prix op Spa van 1998, wat en heerlijke chaos was dat.

https://www.youtube.com/watch?v=o02s_g5AUUE

Dit artikel verscheen eerder op Panorama