Casual herenmode: zomertrends 2015

[dropcap size=small]D[/dropcap]e zomer is in aantocht. We kunnen dus weer aan de slag met de écht belangrijke zaken van...

[dropcap size=small]D[/dropcap]e zomer is in aantocht. We kunnen dus weer aan de slag met de écht belangrijke zaken van het leven: een terrasje pakken, witbier drinken, mooie dames in zomerjurkjes bekijken en flaneren op de boulevard van je favoriete vakantiebestemming.

Voor de man die dit graag in stijl doet, een update met een aantal modetrends die de bekendste modeontwerpers voor de zomer van 2015 presenteerden.

Met dank aan Schulte Herenmode

/  Prints, patronen en vormen

Vrijwel alle toonaangevende modeontwerpers leken het bij de presentaties van de zomercollecties voor dit jaar met elkaar eens: duizelingwekkende prints, patronen en opvallende vormen zijn hot deze zomer. Van opvallende abstracte lijnen en vormen tot drukke patronen en (bloemen)prints, het kan allemaal dit jaar.

/  Bescheiden met interessante details

Naast de zeer opvallende outfits toonden veel bekende modehuizen ook stijlen die juist opvallen vanwege de bescheiden kleuren. Een outfit dat hoofdzakelijk uit een vrij onopvallende, effen kleur bestaat, doet het ook goed deze zomer.

De interessante details bij deze outfits zitten dan vaak vooral in het gebruik van materialen, de afwerkingen en de (pas)vorm. Ook een outfit met hoofdzakelijk bescheiden kleuren in combinatie met één item in een opvallende kleur past goed bij een stijlvolle look deze zomer.

[video_ad]

/  50 tinten grijs, blauw, (cognac)bruin en wit

Ook het gebruik van een groot aantal tinten van een bepaalde kleur komt veel terug in de toonaangevende modecollecties. Met name grijs, blauw, (cognac)bruin en wit worden vaak in verschillende tinten met elkaar én met zichzelf gecombineerd.

/  Bruin als zomerkleur

Het veelvuldig gebruik van de winterse kleur (cognac)bruin valt ook op. Deze kleur, die velen waarschijnlijk niet direct als ‘zomers’ bestempelen, werd in veel varianten/tinten op de catwalk met de collecties voor deze zomer gepresenteerd.

/  Meer modetrends

Al met al zijn er deze zomer dus vrij uiteenlopende mogelijkheden om jezelf casual te kleden. Bovendien hebben we slechts enkele trends uitgelicht. Zo blijkt bijvoorbeeld ook een wat wijdere broek weer te mogen, zijn denim-outfits met opvallende stiksels populair, kwam de oversized jas vaak voorbij en waren ook de sandalen weer volop aanwezig op de catwalk.