5 bizarre delicatessen

Wij Playboymannen hebben een exclusieve smaak. We staan open voor andere invloeden en zijn avontuurlijk genoeg om nieuwe...

Wij Playboymannen hebben een exclusieve smaak. We staan open voor andere invloeden en zijn avontuurlijk genoeg om nieuwe dingen te proberen. Toch?

Er zijn wereldwijd heel wat delicatessen te vinden, de een nog exclusiever dan de andere. Alleen staat exclusiviteit vaak ook gelijk aan bizar. Hieronder vind je vijf van dit soort exclusieve (lees: bizarre) gerechten die ergens ter wereld als ware delicatesse worden beschouwd. Welk hapje wil jij wel eens proberen?

/ Tonijnenogen

Only in Japan kunnen mensen dit lekker vinden. Restaurants serveren ze aan mensen met een 'zeldzame smaak'. De oogkassen zijn niet bedoeld voor consumptie, die blijven ook na de bereiding nogal hard. De Japanners smullen van het deel dat een soort gelei-achtig goedje wordt nadat het een paar uur heeft staan sudderen.

/ Casu Marzu

Dit is een Sardiniaans gerecht. De bereiding begint heel onschuldig met het maken van een soort geitenkaas. Daarna wordt-ie mee naar buiten genomen, maken ze er een gat in en laten ze hem even staan. Wat gebeurt er? Vliegen die langs komen zoemen, zien de kaas als een mooie kraamkamer en leggen daar hun eitjes in. De maden die daar uitkomen, eten zich rond aan de geitenkaas en scheiden verteerde vetten, proteïnen en suikers uit. Dit is volgens de Sardinianen het moment om de kaas te eten. Met de krioelende maden er nog in, ja. Deze beestjes houden er alleen niet van om opgegeten te worden en proberen de dans letterlijk te ontspringen door zo gauw mogelijk uit de kaas te kruipen. Lekker, zo'n madenkaas.

/ Eekhoornbrein

Dit is een regionale lekkernij in Kentucky, VS. Eind de jaren '90 riepen artsen op om de hersenen van de kleine boomspringers niet meer op te eten, omdat de dieren een variant van de gekkekoeienziekte kunnen hebben. Ook mensen kunnen hier ziek van worden en binnen één à twee jaar aan overlijden. Wij slaan deze gang even over, dank u.

[video_ad]

/ Hot Vit Lon

Voor wie normale eieren niet avontuurlijk genoeg is. Deze bevruchte eendeneieren zijn vooral in Vietnam populair. De eieren zijn tussen de 16 en 20 dagen oud en worden zachtgekookt. Er is een kans dat er al wat veren, botten of een snavel zijn ontwikkeld, maar meestal eet je de eieren als ze nog niet zo oud zijn. De smaak is per eend verschillend, maar naar het schijnt is het muskuseend het lekkerst.

/ Elandneus

In het noordelijke deel van de wereld, waar mensen met opgeheven hoofd kunnen jagen, staat de eland hoog op de boodschappenlijst. De neus van dit dier gooien ze niet met de rest in de pan, maar zien ze als een ware delicatesse. De jagers geven dit vaak aan de oudere mensen van de familie, een respectdingetje. Hoe zou jouw oma reageren als je haar verrast met een versgevangen elandneus?Het bereiden van dit gerecht vergt ook best wat tijd. Nadat je een vuur hebt aangelegd, rijg je hem aan het spit om een uurtje boven het vuur te draaien. Hierdoor brand je alle haren weg. Daarna snij je de achtergebleven huid en haren weg. Nu kun je er een stoofpotje van maken of het in plakjes snijden en op smaak brengen met zout en peper. Dat het u mag smaken.