Mannen met een serieuze blik zijn 'goed voor een keer'

Een mannengezicht kan veel onthullen over zijn liefdesleven, inclusief de vraag of hij geschikt is voor een eenmalige da...

Een mannengezicht kan veel onthullen over zijn liefdesleven, inclusief de vraag of hij geschikt is voor een eenmalige date of een serieuze relatie.  

Het cliché dat vrouwen van bad boys houden met veel geld en dat vriendelijke mannen in de friendzone blijven, is volslagen onzin volgens het Europees/Aziatisch onderzoek dat is gepubliceerd in Evolutionary Psychology. Onderzoekers van The University of Oslo en Senshu University in Japan lieten vrouwen kijken naar een reeks foto's van mannelijke gezichtsuitdrukkingen. Bij de foto moesten ze aangeven welke mannen ze relatiemateriaal vonden en welke mannen in de categorie 'goed voor een keer' vielen.

Het verschil is overduidelijk: Glimlach je breed tijdens de eerste ontmoeting? Bam! Dan word je bestempeld als een goede levenspartner. Volgens vrouwen zie je er dan gelukkiger en betrouwbaarder uit. Perfect relatiemateriaal voor de lange termijn. Kijk je serieus? Dan word je wel gezien als mannelijk, volwassen en aantrekkelijk, maar niet geschikt voor een lange relatie.

Dus mannen, niet zuurpruimen. Wanneer je een levenspartner wil, moeten die mondhoeken de lucht in. Voor mannen met moeite tot een grimas hebben wij playmates geselecteerd die een lach op je gezicht toveren. [video_ad]

/Jessica Burciaga

/Jayde Nicole

/Ana Cheri

/Adrienn Levai

/Alexandra Tyler

Bron: Medical Daily