6 supersportwagens die we terugzien in 2016

Dat 2016 een mooi jaar gaat worden voor autoliefhebbers staat buiten kijf. We hebben een mooi lijstje voor je van al het...

Dat 2016 een mooi jaar gaat worden voor autoliefhebbers staat buiten kijf. We hebben een mooi lijstje voor je van al het autogeweld waar fabrikanten ons komend jaar mee gaan verblijden. Doe je gordel om en geniet.

Ford GT

Hoe vaak noemen we Ford nou in één adem met Ferrari en Aston Martin? In 2016 sowieso één keer. Het blauwe monster komt met haar nieuwe GT, waar slechts van geproduceerd zullen worden.

Aston Martin DB11

Na het succes van de laatste Bond-film Spectre, heeft Aston Martin zich flink in de kijker gespeeld. De nieuwe DB11 kent goed wat verandering ten opzichte van haar voorganger, de DB10. De vormgeving van de auto is wat agressiever, maar daardoor ook een stukje sneller

Bugatti Chiron

Bugatti gaat in maart de Veyron vervangen en wel met de Chiron. Dat is best een behoorlijke klus, toch heeft Bugatti beloofd dat de Chiron alle records van de Veyron gaat breken. Het nieuwe speeltje gaat waarschijnlijk een topsnelheid van 431 kilometer per uur kunnen aantikken. Over het ontwerp van de auto doen ze nog wel een beetje geheimzinnig bij Bugatti.

Ferrari FF

In de wandelgangen wordt gefluisterd dat Ferrari in maart op de autobeurs in Genève een vernieuwd speeltje introduceert: de Ferrari FF.

Lamborghini Centenario

Om te vieren dat Ferruccio Lamborghini in 2016 de mijlpaal van honderd jaar aan zou hebben getikt, komt Lamborghini met een excentrieke superauto. Volgens het bedrijf zelf de meest technologisch geavanceerde auto die ze ooit gemaakt hebben. De auto, die volgens geruchten Centenario gaat heten, combineert het beste van de Huracan en de Aventador. Zeker weten we het in maart, als hij gepresenteerd wordt in Genève.

Honda/Acura NSX

Na wat obstakels en productieproblemen zal in 2016 de NSX eindelijk de markt op gereden worden. Het wordt de eerste betaalbare hybride supercar. Het model heeft overeenkomsten met de McLaren P1 en de Porsche 918 Spider maar kost slechts een derde van wat deze auto's kosten. Verwacht dat de vraag het eerste jaar het aanbod flink zal overstijgen.