Dit is 'm dan: De Bugatti Chiron

Vol spanning zaten we erop te wachten, de onthulling van de nieuwe Bugatti Chiron. Al sinds eind vorig jaar plaagde Buga...

Vol spanning zaten we erop te wachten, de onthulling van de nieuwe Bugatti Chiron. Al sinds eind vorig jaar plaagde Bugatti ons met de komst van een nieuw racemonster zonder te onthullen hoe de auto eruit zou zien.

Tot nu! Op de autobeurs in Genève is de bolide dan eindelijk gepresenteerd. En we moeten zeggen, het is een mooi wagentje geworden.

Lees ook: Nederland koploper bij verkoop Bugatti Chiron

Bugatti strooit al tijden met feitjes en specs van haar nieuwe paradepaardje, maar we begrijpen dat je deze niet allemaal hebt onthouden. Daarom nog even het een en ander op een rijtje.

Snelheid

Eerder onthulde Bugatti al dat de nieuwe Chiron de snelste auto ooit zou worden en dat is ze gelukt! Met  1500 pk onder je kont haal de een topsnelheid van 420 kilometer per uur. En alsof dat nog niet genoeg is, is dat niet de werkelijke topsnelheid van de bolide. Bugatti heeft de Chiron begrensd op deze snelheid, er gaan namelijk geluiden op dat de Chiron een topsnelheid van 450 k per uur haalt.

Aantal

Er worden slechts 500 stuks van de Bugatti Chiron gemaakt, maar dat zijn er toch al gauw zo'n 150 meer dan van zijn voorloper, de Veyron. Wil je trotse bezitter zijn van een van die 500 exemplaren, zul je wel ergens 2,4 miljoen euro vandaan moeten toveren. Al acht Nederlanders gingen je daarin overigens voor!

Foto's

Genoeg gepraat! Tijd voor wat keihard beeldmateriaal. Geniet ervan!

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="156009,156011,156013,156015,156017,156019,156021" orderby="rand"]