Cocktails, dim sum en live-muziek: Billie's Bar is een jazz-hotspot naar ons hart

Deze week opende in het Westerpark de nieuwe jazz-hotspot Billie's Bar. Dit jazzcafé is het nieuwe zusje van de North Se...

Deze week opende in het Westerpark de nieuwe jazz-hotspot Billie's Bar. Dit jazzcafé is het nieuwe zusje van de North Sea Jazz Club en biedt naast live jazzmuziek en cocktails ook een oosterse en mediterrane keuken. Dit wilden we met eigen ogen, oren en mond aanschouwen.

Between the sheets

Op het terras worden we verwelkomd door gastvrouw en huiszangeres Brenda Frans, die ons direct een Between The Sheets in de handen duwt. "Deze cocktail werd in de jaren twintig in Frankrijk vooral door prostituees gedronken, voordat ze aan het werk gingen.'' Topontvangst. En de op cognac gebaseerde cocktail smaakt voortreffelijk. Maar mocht je het liever bij de vertrouwde, klassieke Old Fashioned houden; die siert ook gewoon de kaart.

Lees ook: Playboy's gids voor whiskycocktails

Bij de oosterse keuken horen ook hun eigen cocktails. Bij onze portie dim sum bestellen we de Billie's Arak Madu, een frisse cocktail gebaseerd op Arak-likeur. Bestel deze! De Gember-Sereh is trouwens ook niet te versmaden.

Billie Holiday

De naam van de bar is afkomstig van één van de meest invloedrijke jazz-zangeressen: Billie Holiday. En over goede jazz-zangeressen gesproken: Mathilde Santing verzorgt met haar heerlijke stem de muziek tijdens deze zomerse avond. Achter Santing bespeelt een man de piano, waarnaast stapels oude jazzplaten liggen. Even wanen we ons in de jaren veertig.

Na het optreden drinken we een cocktail met de zangeres bij één van de tafeltjes. "De intieme sfeer hier is uniek,  ik probeer hier zo vaak mogelijk op te treden." Bij Billie's Bar sta je na een optreden al snel te borrelen met de artiest van de avond, iets wat je tegenwoordig niet meer zo snel tegenkomt. We voelen het al lang, net als Mathilde gaan ook wij hier vaker komen.

Billie's Bar is iedere week van woensdag tot en met zondag geopend, heeft altijd gratis live muziek en te vinden in de Pazzanistraat.

Meer informatie vind je op de website.

https://www.youtube.com/watch?v=OzQZ-3o8I0Y