Sex en Drugs zijn toch niet zo'n lekkere combinatie

Voor veel van ons gaan sex en drugs even goed samen als de combinatie van aardbeien en chocola: ze zijn geweldig in hun...

Voor veel van ons gaan sex en drugs even goed samen als de combinatie van aardbeien en chocola: ze zijn geweldig in hun eentje, maar nog veel beter samen. Aan de andere kant zijn we ook niet zo naïef dat we de negatieve invloed van drugs op iemand sexleven buiten beschouwing laten. Cocaïne blijkt bijvoorbeeld no bueno te zijn wanneer je slaapkamerplannen hebt.

Lees ook: Met het Gouden Trio laat jij je vriendin nog beter klaarkomen  

Volgens onderzoekers in deze nieuwe studie kan cokegebruik leiden tot 'sexueel ongeduld'. Andere onderzoeken tonen aan dat gebruikers meer kans hebben om een soa te krijgen dan mensen die cocaïne laten staan en de nieuwe studie verklaart waarom: het maakt mensen met coke op minder uit of ze een condoom hebben of niet. Het verlangen naar sex is door de drugs groter dan het verlangen naar veiligheid. De gebruiker heeft minder oog voor risico's op de lange termijn. Dus als je een lijntje doen, zorgt er dan voor dat je voorbereid bent, voor je iemand aan het berijden bent.

Voor wat meer informatie over de combinatie seks en drugs, heeft Broadly een artikel. Stimulerende middelen als coke kunnen je bijvoorbeeld uitdrogen, dus een beetje glijmiddel is dan geen slecht idee. Overigens hebben niet alleen drugs invloed op je sexleven, van te veel sporten kan je libido lager worden. Een sportschooljunkie zijn is dus ook niet goed.