Van IJsland tot Japan, de meest bijzondere festivals ter wereld

Je kan deze zomer gewoon naar de Zwarte Cross of naar de jubileumeditie van Lowlands, maar je kunt het ook een...

Je kan deze zomer gewoon naar de Zwarte Cross of naar de jubileumeditie van Lowlands, maar je kunt het ook eens anders aanpakken. Playboy selecteert de duurste, langste en hoogste festivals.

Lees ook: Wesley Sneijder wordt horecabaas, deze 6 voetballers gingen hem voor

DE DUURSTESecret SolsticeIJsland, 15-18 juni

Secret S. Feest gletsjer

Standaard in de line-up van festivals: lange rijen voor de bar, weggeregende tentjes, ‘volle’ Dixi’s, ongevraagde bierdouches en te dure entreekaartjes. Hoewel, vergeleken bij de prijs van Secret Solstice is je Lowlands-kaartje een prikkie. Voor een miljoen dollar (bijna 916.000 euro) kun je een paar dagen goed feesten in Reykjavik. Wat je ervoor krijgt? Jij en je vijf beste vrienden worden met een Gulfstream G300 naar IJsland gevlogen, waarvandaan jullie ook willen vertrekken. Vervolgens een week crashen in een villa, over het eiland getoerd worden met eigen security, genieten van privéoptredens, onder meer op een vulkaan, in een gletsjer en op een boot. Mocht je nog tijd hebben om naar het festival te gaan tussen al die helikoptertours en champagne-lunches door, dan word je in de watten gelegd en heb je toegang tot de main stage-artiestenbar. Kun je mooi een IJslandse Flóki Young Malt whisky drinken met Dave Grohl, Rick Ross of The Prodigy.

 

DE LANGSTERoskildeDenemarken, 24 juni-1 juli

Rosk. Optreden Airbourne

Duren die festivalletjes in ons land je veel te kort? Trek dan naar Denemarken. Op Roskilde is voor ieder wat wils: Jamaicaanse dancehall bij Popcaan, voor future trap sluit je aan bij Cashmere Cat, Krept & Konan brengen dope Britse rap en bij Moderat krijg je gure glitchhop voor je kiezen. Daar houdt het niet op. Headbangen kan op de thrash metal van Anthrax of neem een tripje down memory lane met Blink-182. Natuurlijk heeft ook de Deense technotitaan Trentemøller een ereplekje in de line-up. Overigens duurt Sziget (9-16 augustus) even lang, maar op Roskilde kom je net even wat minder Nederlanders tegen. En des te meer Deense deernes voor jezelf.

Weten welk festivals het grootst, hoogst en onvergetelijkst zijn? Je leest het in de Playboy die nu in de winkel ligt. Bestel het blad hier of lees het artikel op Blendle. Nog gemakkelijker, neem een abonnement.