VrijMiBo cocktail: Negroni met een twist

Afgelopen week was het Negoni week, het fijnste daaraan is dat de beste bartenders van over de hele wereld dan hun favor...

Afgelopen week was het Negoni week, het fijnste daaraan is dat de beste bartenders van over de hele wereld dan hun favoriete recepten voor dit bijzondere drankje delen. Het origineel met een twist dus.

Lees ook: De 9 meest bizarre alcoholische drankjes

Het verhaal

Zoals met veel cocktails het geval is, weet niemand precies waar de originele Negroni vandaan komt. Het meest populaire verhaal schrijft de ontdekking van het drankje toe aan Camillo Negroni, een graaf in Florence die vond dat zijn Americano-cocktail wel wat meer pit mocht hebben. De bartender maakte hem vervolgens met een scheut gin erbij en de Negroni was geboren. Het is echter maar de vraag of dit echt zo gebeurd is, veel bewijs bestaat er niet.

Deze versie van het drankje komt van bartender Pam Wiznitzer, de president van het Amerikaanse bartendersgilde.

Het recept

– 3 cl Mezcal

– 3 cl Cinzano Bianco (een vermout), met aardbeienaroma*

– 3 cl Campari

– takje rozemarijn

– ijs (blokjes)

Giet de ijsblokjes in een shortdrink glas, giet vervolgens alle ingrediënten over het ijs en roer het geheel met een barlepel voor ongeveer 20 seconden, zodat de drank goed gekoeld is. Garneer met een takje rozemarijn.

*) Voor de aardbeienvermout combineer je 375 ml van de Cinzano Bianco met ongeveer 15 gesneden aardbeien. Laat dit mengsel minimaal een nacht staan en schud het af en toe. Giet de drank door een zeef en het is klaar voor gebruik.

Word een expert

Sommige mensen schudden deze cocktail met een shaker maar wij raden aan om te roeren. Zo behoud je een vollere smaak.