Is dit de toekomst van auto-interieurs?

Elon Musk toonde deze maand eindelijk de Tesla Model 3. Het meest opvallende van de hele auto is toch wel het interieur...

Elon Musk toonde deze maand eindelijk de Tesla Model 3. Het meest opvallende van de hele auto is toch wel het interieur waarvan praktisch niets overgebleven is.

Lees ook: Zie hoe Keanu Reeves losgaat op de schietbaan voor John Wick

Is dit de toekomst van het interieur van iedere auto? Rijden we binnenkort enkel nog met zelfrijdende, minimalistische auto's waarin het gehele dashboard bestaat uit een soort tablet? Wij hopen eerlijk gezegd van niet maar de reden achter de minimalistische stijl van het interieur van de Tesla Model 3 is een goede. Door veel componenten van het dashboard te verwijderen, en deze allemaal in een tablet te plaatsen, druk je de kosten en zou -in theorie- het gemakkelijk moeten zijn om de auto te repareren wanneer een elektronisch onderdeel kapot gaat. Mocht je automonteur zijn ga je dan maar richten op een studie ICT want die werelden gaan elkaar flink overlappen.

De Model 3 gaat ''slechts'' 33.000 euro kosten wat een stuk goedkoper is dan de eerdere Tesla's. Fijn, maar toch kunnen wij niet helemaal wennen aan het nieuwe type dashboard, geef ons maar een 1965 Aston Martin db5 waarin de analoge meters en knoppen je om de oren vliegen en je doen denken aan een complex uurwerk.

Zie het interieur hier zelf:

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="204359,204361,204363,204365,204367"]