Nog even naar Iibiza? Hier moet je heen

Nu is het moment om nog even lekker op vakantie te gaan, de kosten gaan omlaag, de meeste toeristen zijn onderweg naar h...

Nu is het moment om nog even lekker op vakantie te gaan, de kosten gaan omlaag, de meeste toeristen zijn onderweg naar huis en je kunt jouw zomer nog even lekker verlengen met een paar weken. Mits je nog geen junior hebt rondrennen natuurlijk. Ga nog even lekker naar Ibiza, de closingparty's zijn pas over een maand dus je hebt nog even de tijd om te genieten van deze hotspots. En zodra de closingparty's losbarsten, waar moet je dan zijn?

Lees ook: Is Ibiza eigenlijk nog wel het party-eiland van weleer?

Loungen: XaXa

Een van de opvallendste voetbaltransfers deze zomer was die van Wesley Sneijder. Waar normaal clubs spelers kopen, was het nu andersom. De recordinternational van Oranje kocht met Yolanthe een loungeclub in het geboortedorp van Yolanthe.Het voormalige Aisea Ibiza is omgedoopt tot XaXa, zoals hun zoontje Xess Xava zichzelf noemt (snappen we heel goed). XaXa heeft een aparte sushichef en -kaart en elke avond live optredens.

Where dreams become reality, XaXa ?????#Restaurant #Ibiza #XaXarestaurant #Calatarida #heaven #view ?

Een bericht gedeeld door XaXa Restaurant (@xaxarestaurant) op

Eten: Tatel

Sneijder is niet het enige icoon dat dit jaar een onderneming startte op Ibiza. Ook het Spaanse supertrio Rafael Nadal, Enrique Iglesias en Pau Gasol (een NBA-topper) opende een nieuwe vestiging van hun Tatelrestaurantconcept. Tatel Ibiza moet de rijke Spaanse culinaire cultuur gaan representeren met als bonus een aanstekelijke live programmering en dj-sets.

Uitgaan: Ushuaïa

De nummer 1 club van dit moment is Ushuaïa. Martin Garrix geeft er elke donderdag zieke feesten voor 55 euro. Voor hetzelfde geld maar dan elke maandag, kun je naar de partijtjes van David Guetta met in augustus tweemaal Afrojack als speciale gast. Groot podium, epische lichtshows en dat alles met een fotogeniek zwembad in het midden.

Bijkomen: Rehab

‘They tried to make me go to Rehab, I said no, no no.’ Als Amy Winehouse de uitgebreide wijnkaart van Rehab had gezien, had ze zeker ‘yeah, yeah, yeah’ gezegd. De voormalige Harbour Club Café is verbouwd en biedt nu een Aziatische menukaart en klasse cocktails aan katerige zonliefhebbers

Sluiten: Closing party's

Er zijn landgenoten (en wij behoren ook tot deze groep) die het zonde vinden om hoogzomer voor veel geld naar het buitenland te gaan voor een knalfuif, terwijl je hier om de  oren geslagen wordt met festivals. Nee, beter wacht je tot september-oktober en ga je dán naar Ibiza. Dan zijn namelijk de closing parties van al die superclubs. Koop je tickets vooraf, dat scheelt enorm in de kosten.

Wegblijven: Kroatië

Een te gek alternatief is Kroatië. Dat is namelijk goedkoop, heeft tropisch weer en is zelfs met de auto bereikbaar. En niet onbelangrijk: er is elk weekend wel een festival ergens aan de Adriatische Zee of op een van de eilanden. Dimensions, vanaf 30 augustus tot en met 3 september in Pula, biedt het coolste op het gebied van house, techno, disco en soul op een fort en tal van bootfeestjes. Een week eerder organiseert het Amsterdamse Dekmantel voor de tweede keer zijn festival Selectors in Tisno. Kleinschalig, maar ook met die bootfeestjes.

The beach is calling...

Een bericht gedeeld door DIMENSIONS FESTIVAL (@dimensionsfestival) op