Minder zin in seks? Dit doe je ertegen!

Het is best ‘een dingetje’ als je middenin het liefdesspel geen erectie krijgt. Je kan je er onzeker van voelen, en die onzekerheid zorgt er dan weer voor dat het in bed steeds moeilijker gaat.

Seks

Troost je met het feit dat een laag libido bij mannen vaker voorkomt dan je wellicht zou denken. Het is immers niet iets wat je in de kleedkamer even met elkaar bespreekt. Dat laatste komt vooral doordat een minder libido vaak wordt geassocieerd met je mannelijkheid, maar als je seksdrive minder is, wil dat niet zeggen dat je er minder man van bent. Er zijn verschillende oorzaken waarom je minder zin in seks hebt dan anders. Daarnaast zijn er tevens verschillende manieren om je libido weer op te krikken.

Storing in de doorbloeding

Voordat we het over het hormonale en psychische aspect van een verminderd libido gaan kijken, is het goed om eerst te kijken naar het functioneren van het lichaam. Een goede doorbloeding is namelijk heel belangrijk om tot een goede erectie te komen. Zoals je weet bevat de penis zwellichamen die zich volpompen met bloed tijdens seksuele opwinding. Als je een goede doorbloeding hebt, dan kunnen de zwellichamen zich goed vullen, waardoor de penis stijf wordt en dus rechtop gaat staan. Na de ejaculatie komt het lichaam weer tot rust en wordt de doorbloeding in het lichaam weer normaal, waardoor de erectie weer afneemt. Heb je een storing in de doorbloeding, bijvoorbeeld doordat je te strakke kleding draagt, te zwaar bent en ongezond eet, dan merk je dat dus in de erectie. Meer bewegen, gezond eten (bijvoorbeeld libido verhogend voedsel) en lossere kleding kunnen hierbij al helpen.

Testosteron

Het mannelijk geslachtshormoon testosteron helpt bij een beter seksleven en is verantwoordelijk voor je mannelijke kenmerken. Het is verantwoordelijk voor baardgroei en lichaamsbeharing, brengt ‘de baard’ in de keel en speelt een grote rol in de aanmaak van spiermassa. Uiteraard is dit hormoon van belang voor de groei en ontwikkeling van de penis, zaadcellen en de aanmaak van sperma. Tot slot bepaald testosteron je seksuele opwinding. Heb je weinig testosteron in het lichaam, dan zal je libido verminderen. Meer testosteron geeft je veel meer zin in seks. Je hoeft niet meteen naar een erectiepil te grijpen als je je seksdrive wil verbeteren; er zijn tal van natuurlijke voedingssupplementen die het mannelijk geslachtshormoon een boost kunnen geven.

Natuurlijke bronnen

Je hebt een ruime keuze aan erectiepillen als je online gaat kijken. Het is beter om te kiezen voor natuurlijke testosteron pillen. De reden hiervoor is simpel; natuurlijke bronnen worden door je lichaam veel beter herkent en dus opgenomen. De ingrediënten van deze pillen zijn gewonnen uit planten en kruiden. Daarnaast worden er vaak vitamines en mineralen opgenomen om je libido een boost te geven. Denk hierbij aan verschillende B-vitamines die tevens goed zijn voor het zenuwstelsel en de regulering van hormonen in het lichaam, zoals vitamine B6. Daarnaast vind je vaak zink en selenium terug in deze supplementen. Deze twee spoorelementen stimuleren de aanmaak van spermacellen en helpen mee om het testosterongehalte in het bloed hoog te houden.

Andere ingrediënten uit natuurlijke bronnen die je vaak terugvindt in testosteronpillen zijn Tribulus terrestris (om het testosteronniveau te boosten), D-asparaginezuur (reguleert testosteron in het lichaam), ginseng (goed voor de doorbloeding, boost het libido aangezien het gezien wordt als een afrodisiacum), maca extract (boost de gezondheid en het testosteronniveau) en Ashwagandha extract (binnen de traditionele Ayurvedische geneeskunde gebruikt voor vruchtbaarheid, stressverlager, spieropbouw en een gezond libido).

Maak er geen probleem van

Veel genoemde psychische en andere lichamelijke oorzaken van erectieproblemen en een lagere seksdrive zijn stress, vermoeidheid, overgewicht, depressies, medicatie, overmatig gebruik van alcohol en roken kunnen je libido aantasten. Er zijn legio redenen waarom die zin in seks en erectie er niet zijn. Maak er geen probleem van, maar bespreek het wel met je partner. Soms lucht het al op om te praten over je problemen. Vooral als stress, vermoeidheid en depressies ten grondslag liggen aan je verminderde zin. Zit het meer in lichamelijke klachten? Ga sporten of meer bewegen, stop met roken en drink minder alcohol. Mediteer, doe aan yoga en neem de tijd voor alles. Zo haal je de druk van de ketel en verbetert je libido zeker.

Gezond eten

De tijd nemen voor seks is sowieso een goede tip. Neem de tijd voor elkaar, ga uit eten of kook een gezonde maaltijd voor elkaar. Prikkel elkaar tijdens de avond om het bloed door de aderen te laten stromen en zie wat dat met de seksuele opwinding doet. Spreek af dat de avond niet met seks hoeft te eindigen, daarmee verminder de prestatiedruk aanzienlijk. Oesters, watermeloen, komkommer, sla, vijgen, frambozen, avocado, spinazie en asperges zijn allemaal voedingsmiddelen die je libido kunnen stimuleren.

Vul deze voeding aan met natuurlijke testosteronpillen. Het grote voordeel van deze testosteronpillen is dat je ze dagelijks gebruikt. Hierdoor zal je lichaam de normale productie van testosteron kunnen verbeteren en kun je seks hebben wanneer jij en je partner daar zin in hebben. Zo hou je de touwtjes over je eigen lichaam altijd in handen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met gezondbron.nl.

Knowhow
  • Pexels