11-jarige verdient €1400 per week

Toen jij elf was nam je genoegen met een handjevol stuivers en onderhandelde je over een knikkerruil. Daar ben je kind v...

Toen jij elf was nam je genoegen met een handjevol stuivers en onderhandelde je over een knikkerruil. Daar ben je kind voor, wijsheid komt met de jaren. Natuurlijk bestaan er ook uitzonderingen op de regel. Neem Henry Patterson, een 11-jarig knaapje uit Engeland met een inkomen van €1400 per week.

Een kind kan de was doen

Op zijn vijfde lanceerde hij zijn eerste businessplan, verkocht op zijn zevende zakjes mest voor 1 pond en niet veel later opende hij een een winkel op Ebay. Hier verkocht hij presentjes, die hij zelf weer had ingekocht bij een liefdadigheidswinkel. Ondernemen zit het in je bloed of niet.

Work hard, play hard 

Inmiddels heeft deze kleine, grote man een eigen bedrijf genaamd Not Before Tea. Het maakt de meest uiteenlopende spullen, voorzien van diverse fantasiefiguurtjes. Ze worden verkocht vanuit zijn winkel, webshop en zeventig verkooppunten. Daarnaast heeft hij ook nog een eigen kinderserie op Youtube en lanceert hij binnenkort een boek voor jong ondernemers. Gewoon even tussen het instuderen van de eindmusical door.

Tipje van de (s)luier

Ondanks zijn jonge leeftijd, geeft hij dé gouden tip voor iedereen die het in zich heeft een goede ondernemer te worden. "Begin met een stand op een rommelmarkt. Je leert hier onderhandelen, omgaan met geld en hoe je communiceert met klanten." Alle vaardigheden die je nodig hebt om de top te kunnen bereiken.