Vier condooms die je nog niet kent

Het nachtkastje ligt er vol mee, die ellendige rubbertjes. Ze zijn allemaal het zelfde en zeg nou zelf, echt lekker zitt...

Het nachtkastje ligt er vol mee, die ellendige rubbertjes. Ze zijn allemaal het zelfde en zeg nou zelf, echt lekker zitten ze niet. Toch kunnen en willen we niet zonder. Deze vier condoom nieuwtjes verzachten je latex-leed.

1. Het nieuwe condoom van Bill Gates

Bill Gates (ja, die van Microsoft) vond het tijd voor een nieuw rubbertje.  Zijn nieuwste filantropische project is dan ook het bestrijden van HIV, Aids en eigenlijk alle vormen van SOA's in deze wereld. Shengxi Chen van het Biodesign Institute aan de Arizona State University ging er mee aan de slag en creëerde een condoom dat meer lijkt op de menselijke huid. Want, zo redeneerde hij, als het materiaal meer op de huid lijkt, lijkt het gevoel meer op de sensatie die we hebben als we onbeschermde sex hebben. En, zo gaat hij nog even door, als het verschil niet meer in het gevoel zit, is de stap om een condoom te gebruiken een stuk kleiner. En hoe meer mensen een condoom gebruiken, hoe minder SOA's we met z'n allen verspreiden. Slimme vent, die Chen!

Lees ook: Je gaat het niet geloven, maar alle vrouwen in deze fotoshoot zijn sex dolls

2. Het honingraad condoom

Ook speeltjesfabrikant Lelo vond het tijd om wat technologie op een condoom toe te passen. Ze gooiden de bekende klachten over condooms (scheuren, afglijden en wrijving) op een hoop en kwamen bij een honingraad condoom genaamd 'Hex' uit. Dit latex ontwerp zorgt ervoor dat het condoom minder snel scheurt en die ribbeltjes schijnen lekker te zijn. En het ziet er natuurlijk behoorlijk hip uit, zo'n honingraadje. Misschien moeten ze het geheel voor de sensatie ook maar een zoet honingsmaakje geven.

https://www.youtube.com/watch?v=r6J_R_qA3nA

3. Olympisch rubber

Je zou denken dat je als Olympsich sporter na een dag de nationale eer hoog houden goed uitgeblust bent. Van bil gaan is niet het eerste is dat in je op komt. De organisatoren van de Olympische spelen in Rio denken daar anders over. Ze lieten maar liefst 450.000 condooms aanrukken (no pun intended) voor de Olympische sporters. Dat de rest van het Olympisch dorp in erbarmelijke staat verkeert, kan de Brazilianen blijkbaar weinig schelen. Als je appartement met ducktape aan elkaar hangt is het misschien ook niet gek dat je de ontspanning elders zoekt.

4. Met 'n printje

Het Franse bedrijf Made in Love adverteert met de slogan Let's make a condom beautiful. Nou daar krijgen we natuurlijk spontaan jeuk van. Maar ze doen het toch. Ze hebben een manier gevonden om een grafische print op een condoom te drukken waardoor je beste vriend voortaan voorzien van roze roosjes en eenhoorns het bed in kan. De ontwerpjes zijn erg vrouwelijk, maar he, als zij het maar leuk vindt toch? Dit kan alleen maar een uitvinding van twee vrouwen zijn. Het idee is leuk hoor, maar de uitvoering?