Vision Mercedes-Maybach: 6 meter aan futuristische luxe

Een hommage aan de glorietijd van de aerodynamische coupés: de Vision Mercedes-Maybach 6. Net als de BMW 507 van Elvis P...

Een hommage aan de glorietijd van de aerodynamische coupés: de Vision Mercedes-Maybach 6. Net als de BMW 507 van Elvis Presley wordt deze bijzondere auto gepresenteerd tijdens de Monterey Car Week met het Concours d'Elégance in Pebble Beach, Californië als afsluiting.

De 2x2-zitter van bijna 6 meter lang geeft een nieuwe interpretatie aan klassiek-emotionele designprincipes en heeft sensuele puurheid voorop staan. De aandrijflijn is goed voor een vermogen van 550 kW (750 pk). Dankzij de accu in de bodemplaat heeft de Mercedes een actieradius van meer dan 500 kilometer.

Lees ook: Vergeten en veroeste BMW 507 van Elvis Presley maakt een glanzende comeback

Ook in het interieur is er gezocht naar de perfecte balans tussen het oude en het nieuwe. De analoge look van de digitale display op de voorruit onderstreept dat. Over de hele breedte worden gegevens over de riten geografische informatie weergegeven. Er ontstaat zodoende een vorm van 'augmented' informatie. In contrast met het hypermoderne zijn er in de vloer accenten van iepenhout te vinden, waardoor je het jachtgevoel krijgt.

Scannende knopen

Het hypermoderne wordt nog verder doorgetrokken. De knopen in het interieur zijn in werkelijkheid minimalistische sensoren, de zogeheten 'Body Sensor Displays'. Deze scannen de passagiers en houden de vitale functies in de gaten. Met deze informatie kunnen comfort verhogende taken zoals stoelventilatie/-verwarming of een massagestand geactiveerd worden. Ook scannen ze de lichtinval, de kleur van de kleding en de omgevingstemperatuur waardoor nieuwe emotionele lichteffecten in het interieur worden gecreëerd.

Met lengte van 6 meter, 24 inch velgen, vleugeldeuren, een chesterfield interieur en camera's als buitenspiegels ben je absoluut het mannetje in deze slee. Binnen vier seconden zit je op de 100 kilometer per uur, waarna je met gemak een topsnelheid van 250 km per uur haalt. Een combinatie van het comfortabele moderne met de charme van een klassieke coupe. Ja, hebben!

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="168753,168755,168757,168759,168761,168763,168765,168767,168769"]