Cancel niet meteen je vakantie om te bezuinigen: bekijk deze platformen

Genoeg geschreven en gepraat over de economische tegenslag. Wie kan bezuinigen, weet precies waar hij op moet besparen en cancelt als eerste de vakantie. Maar is het verstandig om die trip, waar je het hele jaar hard voor werkt, te schrappen? De vraag stellen is hem beantwoorden. Bovendien zijn er meer wegen, in dit geval platformen, die naar Rome leiden.

Vakantie

Een gevierde vakantie pakken ze je niet meer af

Geld dat je met veel moeite bespaart, kun je makkelijk weer kwijtraken. Denk aan de belastingdienst, energiebedrijven of rekeningen uit onverwachte hoek. Een vakantie die je hebt gevierd, pakken ze je niet meer af. Het is dus helemaal geen gek idee om een keer een klein bedrag te lenen om een paar weken de bloemetjes buiten te zetten. Tik de term direct geld lenen in en je ziet meteen wat er mogelijk is, en hoe snel je het bedrag terug moet betalen. Soms is het nou eenmaal aantrekkelijker om een grote uitgave uit te smeren over een aantal maanden. Dat doe je ook met je huis, over tientallen jaren zelfs, dus waarom niet met je vakantie?

Platteland van Italië: verrassend betaalbaar

Daarbij hoeft het niet altijd Dubai of Thailand te zijn waar je tot rust komt. Dat doe je net zo gezellig in pakweg Oost-Europa. Al zit je in deze periode misschien liever niet - letterlijk - té dichtbij het vuur. Maar over wegen naar Rome gesproken: het platteland van Italië is verrassend betaalbaar. Wanneer je kiest voor een kampeervakantie, met de tent of een camper die je via particulieren huurt, spaar je al veel geld uit. Kijk op Goboony of Camptoo. Lunchen met een heerlijke pasta en lokaal drankje doe je buiten de grote steden voor minder dan een tientje. Budgetsupermarkten vind je overal (Penny, D-piú, Lidl). Misschien is snel geld lenen voor zo'n vakantie niet eens nodig.

De mooiste bezienswaardigheden krijg je er voor niets bij

Het leuke van dit land is dat de bekendste bezienswaardigheden gratis zijn. Het Colosseum is van buiten ook mooi, maar we doelen vooral op het schitterende landschap en prachtige Etruskische steden. Erdoorheen wandelen of fietsen kost je precies niets. Voor weinig organiseer je een picknick op een heuvel met schitterend uitzicht. Lekkernijen die in de stadjes voor de dubbele prijs aan toeristen worden gesleten (geef die ondernemers eens ongelijk), scoor je voor een fractie daarvan in de supermarkt.

Klussen tegen kost en inwoning

Sommige vakantievierders gaan iets verder als ze het over een 'actieve vakantie' hebben. Zij schrijven zich in bij Workaway en doen uiteenlopende klusjes in ruil voor kost en inwoning. Dit betekent niet per se de hele dag zwoegen: soms is het schilderen van een schutting al genoeg voor een overnachting met ontbijt. Kijk daarnaast eens op Welcome To My Garden (gratis kampeerplekken) of House Sitting (woningoppas). Het is een kwestie van een beetje buiten de lijntjes denken, en niet al te gehecht zijn aan resort-achtige vakanties die je zo weer vergeet. De echte luxe en comfort zit hem niet in een badkamer met gouden kranen, maar in vrijheid.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Directgeld-lenen.nl.

Goodlife
  • Pexels, KITSUN YUEN