De 'manchild': veel vrouwen zijn ontevreden in hun relatie door compleet incompetente partners

Eerlijk zeggen: ben jij ook zo'n incompetent 'manchild'?

manchild

Op TikTok gaat weer eens een hashtag viraal waarmee wij mannen er niet bepaald goed vanaf komen. Veel vrouwen vertellen op de populaire app over de incompetente kerels die ze thuis hebben zitten. Deze mannen, die thuis niks anders uitvoeren dan voor de televisie zitten met een controller in de ene hand en een biertje in de andere, worden een 'manchild' genoemd en veel vrouwen blijken zo'n incapabele knaap thuis te hebben zitten.

Miljoenen mannen

De hashtag heeft inmiddels meer dan 100 miljoen views op TikTok en dat betekent dat er waarschijnlijk miljoenen 'manchildren' op deze blauwe knikker rondlopen. Een veelgehoorde klacht die volgens Clint.be voorbij kwam: "Hij heeft geen ambities, het liefst wil hij de hele dag videogames spelen, zijn huis is één grote rommel, hij wil z’n fouten niet toegeven en verzint voor alles een excuus." Aiaiai, heren... Ook Cambridge Dictionary heeft een definitie voor 'manchild' opgenomen: "Een man die zich niet kalm, serieus of verstandig gedraagt, zoals je zou verwachten bij iemand van zijn leeftijd."

Peter Pan-syndroom

Maar de 'manchild' is helaas niets nieuws. Vroeger werd dit het 'Peter Pan-syndroom' genoemd. Mensen die, inderdaad: nooit volwassen wilden worden. Op HLN.be legt klinisch psycholoog, seksuoloog en relatietherapeut Chloé De Bie uit wat een 'manchild' precies is: "In mijn praktijk zie ik vaak koppels die klagen over dit probleem. Een van de partners, veelal de man, gedraagt zich als een kind, ontloopt zijn verantwoordelijkheden en neemt veel minder huishoudelijke taken op zich dan de ander." Hebben deze kerels moederlief nu gewoon ingeruild voor een jonger, strakker exemplaar?

Verantwoordelijkheid vrouw

Volgens De Bie is er wel goed nieuws. Zij stelt namelijk dat 'manchild' geen type persoon is maar een dynamiek die in een relatie is ontstaan. En daar is de vrouw in de relatie net zo goed verantwoordelijk voor. Relatietherapeut Sabrina de Pauw is het hiermee eens. Zij vertelt HLN.be: "Je kan niet alleen de man alles verwijten. Je kiest als vrouw om in een relatie te gaan met zo’n man. Dat zegt ook iets over jou." De oplossing volgens beide experts is communicatie en een duidelijke taakverdeling.

Ben jij zo'n incompetente 'manchild'? Tijd om er iets aan te doen. Want het kan je zomaar je relatie met je 'stand-in moeder' kosten.

Goodlife
  • Clint.be
  • Adobe Stock