Eindelijk, een betaalbare Riva

We willen een Riva. Al eeuwen. Maar ja, die prijzen… Gelukkig is er nu een betaalbare Riva, al heeft deze dan vier wiele...

We willen een Riva. Al eeuwen. Maar ja, die prijzen… Gelukkig is er nu een betaalbare Riva, al heeft deze dan vier wielen.

Laten we direct aantekenen dat de Fiat 500 nooit onze droomauto is geweest. Daar staat tegenover dat een ritje naar het strand met een Lamborghini Aventador of andere supercar ook nergens op slaat. En in de nieuwste uitvoering lusten we de Fiat 500 meer dan goed.

Fiat ging namelijk een samenwerking aan met het legendarische botenmerk. De 500 Riva, waarvan een gelimiteerde serie naar Nederland komt, is namelijk voorzien van allerlei details die we kennen van de boten. Die details verwijzen niet alleen naar de iconische Aquarama, maar ook naar zijn opvolger, de Aquariva Super. Die laatste wordt vaak besteld in de kleur Sera Blue, en exact dat is de kleur van deze Fiat 500.

Lees ook: Rapsody R110, een ultraluxe jacht van Friese makelij

De stoffen kap van de cabrio wordt in een bijpassende kleur blauw uitgevoerd. In het interieur vind je net als bij de boten veel hout. De versnellingspook en de instaplijsten zijn bijvoorbeeld van massief mahoniehout. Dat materiaal is ook voor het dashboard gekozen, al is dat ook nog voorzien van een inleg van esdoornhout. Zowel van binnen als van buiten is natuurlijk riant met Riva-logo’s gestrooid.

De prijs van deze Fiat 500 Riva? Een fractie van de prijs die je voor een varende Riva betaalt, want de Fiat 500C Riva is er vanaf 25.995 euro. Daar komt nog wat bij als je je Fiat laat voorzien van een audiosysteem van Beats by Dr. Dre. Die prijs geldt overigens voor de cabrio. Er is ook een gesloten versie die 3.000 euro goedkoper is, maar die wil je niet. Een Riva met een dak slaat immers nergens op.

Foto's

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="163575,163577,163579,163581,163583,163585,163587"]