Opgewonden worden van oesters en chocolade? Onzin volgens de wetenschap

Was jij van plan vanavond chocolade, oesters en vijgen aan je wederhelft te voeren in de hoop dat ze in een hete stemmin...

Was jij van plan vanavond chocolade, oesters en vijgen aan je wederhelft te voeren in de hoop dat ze in een hete stemming komt? Laat haar dit dan maar niet lezen, helaas blijkt namelijk dat lustopwekkende traktaties alleen werken als placebo. Dit betekent dus niet direct dat het niet werkt maar het betekent dat het alleen werkt omdat iemand gelooft dat het werkt. Het werkt dus niet, maar het werkt wel. Juist. Wij denken al jaren dat we iemand opgewonden kunnen krijgen met oesters, dit blijkt dus wetenschappelijk totaal niet onderbouwd te zijn meldt nu.nl. Je moet er eerst echt in geloven.

Lees ook: 5 champagnes die jou helpen dronken door Valentijnsdag te komen

Ook wetenschappers aan de universiteit van Californië geven aan dat het effect puur psychologisch is. We raken opgewonden omdat we denken dat we van deze gerechten opgewonden worden maar als we geen weet van dit fabeltje hebben dan werkt het ook niet. Een placebo effect kan erg sterk zijn omdat ons brein simpelweg veel invloed heeft op onze gemoedstoestand.  Mind over matter heren, maak anders je vriendin wijs dat jouw favoriete gerecht een afrodisiacum is dan kan je dat eten wanneer je wil en wordt zij er nog opgewonden van ook.